Hlavní obsah

Austrálie otevírá brány. Tohle je aktuálně nejkrásnější pláž v zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austrálie se po skoro dvou letech otevře očkovaným turistům. Ti mohou zamířit třeba na nejkrásnější pláž, kterou tamní centrála cestovního ruchu vyhlásila – Misery Beach. Dnes jde o idylické místo, jeho minulost je ale poměrně ponurá.

Foto: Profimedia.cz

Historie Misery Beach je poměrně temná a krvavá.

Článek

Tourism Australia každoročně vyhlašuje nejkrásnější pláž v zemi. Misery Beach letos porazila veškerou konkurenci a podle Dennise Wellingtona, starosty přilehlého města Albany, návštěvníky jednoznačně okouzlí.

„Je to krásné a osamělé místo, zdá se odtržené od zbytku světa a to myslím zapůsobí na zahraniční turisty, kteří byli dlouho zavření a teď prahnou po prostoru a přírodě,“ uvedl pro CNN Wellington. „Mám za to, že unikátní historie Misery Beach a Albany bude spoustu návštěvníků fascinovat,“ doplnil.

Přístavní město Albany se stalo první evropskou osadou v Západní Austrálii a z velké části ho postavili trestanci z Velké Británie či Irska. Některým kriminálníkům se ale vzápětí podařilo prchnout, mnozí se uchýlili k pirátství a v okolí Misery Beach přepadávali obchodní lodě.

Voda zbarvená krví

V 19. století se v blízkosti pláže také lovily velryby a poklidné vody tak byly často zbarvené jejich krví do ruda. Misery Beach, jejíž název znamená v angličtině bída, zkrátka dostojí svému jménu.

„Není to však oficiální verze, jak pláž dostala své jméno,“ uvedla místní historička Sue Lefroyová s tím, že další z možností vychází z toho, jak slunce v odpoledních hodinách ozařovalo obří balvan, který vypadal jako zamračená tvář.

Lov velryb je v Austrálii už přes 40 let zakázán. Návštěvníci se proto nemusejí obávat, že by jim pobyt na pláži něco pokazilo. Místní navíc doufají, že nově získaný titul nasměruje turisty také do městečka Albany, kde prozkoumají například válečné muzeum nebo bývalou velrybářskou stanici, kde je k vidění například kostra plejtváka obrovského.

Nejslavnější thajská zátoka je opět přístupná. Na koupání ale zapomeňte

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám