Hlavní obsah

Argentinští pracovníci se vracejí do dětských let, chodí spát po obědě

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V argentinském Buenos Aires oživili starou tradici Latinské Ameriky. Byl zde vybudován hotel přizpůsobený odpolednímu odpočinku a pauze pro zaměstnance. Každý pracovník si sem tak může jít po obědě na určitou dobu zarelaxovat a je tak připravený pro další pracovní výkon.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Argentině otevřeli první hotel, kam si lidé mohou přijít po obědě zdřímnoutVideo: Reuters

 
Článek

Stejně jako v dětských letech, i v dospělosti chodí argentinští pracovníci po obědě spát. Tento zvyk je velmi oblíbený ve venkovských oblastech, na rozdíl od obchodních center, kde takřka vymizel. Zákazníkům se doporučuje sundat si boty a stejně jako ve 4 letech, si dát šlofíka.

Hotel má také speciální hlídače doby spánku. Zákazník se může uložit maximálně na 45 minut, aby neupadnul do hlubokého spánku, a to tzv. hlídač kontroluje. Další z věcí, která zajišťuje příjemnou relaxaci, jsou například vonné svíčky, nebo kadidelnice.

Relaxovat po obědě by měl každý

Zaměstnanci hotelu a odborníci doporučují odpolední siestu všem. Odpočinou si, mají větší energii do zbytku pracovního dne, lépe zpracovávají do mozku nové informace a zároveň se snižuje riziko úmrtí na srdeční choroby.

Hotel je oblíbený a ani ne tak drahý. Jedna kvalitní odpolední siesta stojí kolem 100 pesos, nebo 30 $ (asi 600Kč). Započítaná je samozřejmě kompletní péče a bylinkový čaj na závěr.

Přečtěte si také: Větev pod sebou si řežeme dál a dál
Ztráta rostlinných a živočišných druhů pokračuje zběsilým tempem. Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café). (inzerce)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám