Hlavní obsah

Areál Kamencového jezera dostává nové vstupy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plném proudu jsou v Chomutově práce na modernizaci vstupů do areálu oblíbeného Kamencového jezera. Návštěvníci autokempu se tak například už nebudou muset s karavany proplétat úzkou uličkou mezi panelovými domy. Novou podobu bude mít také hlavní vchod do areálu jezera z Přemyslovy ulice.

Foto: Vizualizace MěÚ Chomutov

V rámci investiční akce vyroste v Přemyslově ulici nový prostor, který ponese název Kamencové náměstí.

Článek

„Vytvořením vstupu do areálu z Mostecké ulice se vylepší dopravní dostupnost Kamencového jezera,“ vysvětlila Právu mluvčí chomutovského magistrátu Marie Heřmanová.

Nynější vjezd z ulice Tomáše ze Štítného totiž přiváděl všechny motorizované návštěvníky kempu včetně karavanů k jezeru přes čtvrť s obytnými domy.

Od příští sezony tak bude k dispozici nová příjezdová silnice z parkoviště u aquasvěta. Na ni bude napojena plocha před vstupem do areálu, kde hosté budou moci dočasně odstavit auto a v recepci si zaplatit ubytování. Vznikne tam i nový vchod pro pěší.

Rekonstrukcí projde i parkoviště

Projekt řeší také celkovou přeměnu západního hlavního vstupu do areálu jezera z Přemyslovy ulice. Celá plocha bude nově vytvořena jako pěší zóna s názvem Kamencové náměstí. Jeho součástí bude nejen nově vybudovaný vstup, ale také objekt dosavadní pokladny jako vzpomínky na historii jezera.

Do brněnského podzemí. Ve městě zpřístupnili kryt Denis

Tipy na výlety

Rekonstrukcí projde stávající parkoviště, kde bude k dispozici 143 parkovacích míst, která budou tvořena štěrkovým trávníkem. Společně s novým vstupním objektem budou vybudovány také uzamykatelné kóje pro jízdní kola.

Opravou projdou i přilehlé ulice. „V návaznosti na strategický dokument o přizpůsobení města na změnu klimatu zde řešíme hospodaření s dešťovou vodou. Velké plochy asfaltových povrchů nově nahradíme propustnými. Vstupní objekt bude mít zelenou střechu s akumulační schopností a dojde k výsadbě nové zeleně,“ připomněl před časem náměstek primátora David Dinda (Nový Sever).

Chomutov zaplatí za vybudování dvou nových vstupů a modernizaci hlavního vstupu dohromady zhruba sto milionů korun. Stejnou částku získalo město z evropských dotací. Veškeré práce by měly být dokončeny před začátkem příští hlavní rekreační sezony.

Ikonický hotel z filmu Anděl na horách čeká rekonstrukce

Cestování

Reklama

Související témata:
Kamencové jezero

Výběr článků

Načítám