Hlavní obsah

Aerolinky musely na poslední chvíli stopnout odlet. Na vině byla moc naducaná sedátka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo společnosti British Airways muselo minulé pondělí přerušit odlet z Itálie. Náhodná inspekce totiž odhalila, že měl Airbus A320neo nevyhovující sedátka na několika místech – byla moc široká a vypolstrovaná. Chyba byla ke spokojenosti cestujících záhy napravena a letoun tak mohl na cestu z Milánu do Londýna přece jen vyrazit.

Foto: Profimedia.cz

V letadle British Airways museli řešit nevšední problém (ilustrační foto).

Článek

Inkriminovaná sedátka se nacházela v řadě s nouzovými východy, kde nesmějí být tak rozměrná pro případ nutné evakuace, uvádí server View from the Wing. Posádka letadla proto požádala pasažéry o pomoc při hledání toho správného typu sedátek, která se měla nacházet kdesi na jiných sedadlech.

„V podstatě jde o to, že British Airways měly standardní polštářky v řadě s nouzovými východy, ačkoli tam se měly nacházet kratší typy,“ vysvětlil na TikToku jeden z cestujících, který se nacházel na palubě a úsměvnou scénku zdokumentoval.

„Díváme se kvůli tomu i pod sedadla, abychom je našli. Kdyby tu nebyly, musíme vystoupit a nesmíme odletět kvůli bezpečnosti,“ doplnil cestující.

@slimventures

PART 1 - Random aviation authority checks in Milan almost grounded this British airways to LHR. #aviation #airbus #britishairways #milan

♬ original sound - Slim

Bystří pasažéři se nakonec správných sedátek dopátrali, a tak mohlo plné letadlo vyrazit na londýnské letiště Heathrow jen s hodinovým zpožděním.

Server Independent upozorňuje na reakce některých lidí na sociálních sítích, kteří aerolinky za komplikaci zkritizovali. „Od kdy mohou cestující manipulovat s konstrukcí sedadel? Mají to dělat technici nebo vyškolení členové posádky,“ komentoval jeden z uživatelů, zatímco druhý kvitoval počínání italských úřadů s tím, že i British Airways musejí dodržovat předpisy.

Prosím, zvažte se, vyzývají severské aerolinky cestující před odletem

Cestování

Zaplatil si za sedadlo navíc. Spolucestující to odmítl respektovat

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám