Hlavní obsah

Zaplatil si za sedadlo navíc. Spolucestující to odmítl respektovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestování letadlem má nesporné plusy, na druhou stranu ale umí člověku přichystat i perné chvíle. Jistý pasažér si na internetu postěžoval, že si on a jeho kamarádka připlatili za sedadlo navíc, aby vedle nich nikdo neseděl. Jeden z cestujících to však odmítl respektovat a usadil se na opěrku, když si šel v průběhu letu poklábosit s příbuznými.

Foto: Profimedia.cz

Létání často přináší určitá příkoří (ilustrační foto)

Článek

Nejmenovaný cestující se o příběh podělil na portálu Reddit a informoval o něm server Independent. Muž vysvětlil, že zakoupil třetí sedadlo, protože šlo o zcela první let jeho kamarádky, navíc tříhodinový, a jelikož trpí silnou úzkostí, chtěl jí dopřát více osobního prostoru.

„Seděla u okénka a já vedle ní. Pak přišel tenhle chlápek a dřepnul si na opěrku prázdného sedadla a opravdu nahlas mluvil s příbuznými, kteří seděli naproti,“ vysvětlil muž, jenž hlučného cestujícího upozornil, že prázdná sedačka bohužel není k dispozici, protože za ni zaplatil. Toto vysvětlení se však nesetkalo s pochopením.

„Potom stál skoro celý let hned vedle nás v uličce, byl hlasitý a máchal rukama. Člen posádky mu dokonce řekl, aby se trochu ztišil. V jednu chvíli mi strčil zadek až do obličeje, aby mě vyprovokoval. Seděl jsem v uličce, aby se kamarádka mohla při šlofíku natáhnout,“ doplnil cestující.

Podle něj se muž i později koukal vražedným pohledem. „Jen jsem se mu smál, jaké divadýlko z toho udělal,“ uzavřel pasažér s dotazem, jestli se choval jako hlupák.

Podobný případ s matkou

Komentující ho ujistili, že nikoliv. „Zaplatil jste za sedadlo. Může si stěžovat, jak chce, ale nezmění to,“ napsal jeden z uživatelů sociální sítě. „Pokud si připlatíte za pohodlí a prostor, pak chcete obojí dostat. A pokud chtěl ten muž být během letu poblíž příbuzných, možná si měli zaplatit za sedadla u sebe,“ dodal další uživatel.

Jde o druhý takový případ v posledních týdnech, na který cestovatelé upozorňují. Nedávno si na podobné chování postěžovala žena, která si záměrně zaplatila za prostřední sedadlo, a jisté matce s dítětem se nelíbilo, že musí sedět v uličce a její ratolest u okénka odděleny od sebe.

Žena se odmítla vzdát sedadla v letadle, aby si matka mohla sednout vedle svého dítěte

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám