Hlavní obsah

Absence oblečení vyjde naháče na nudistických plavbách draho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo chce vyrazit na nudistickou výletní plavbu, musí nutně počítat s vysokou koncentrací nahých či jen velmi spoře oděných pasažérů. Připravit by se však měl také na skutečnost, že většina z nich nebude nejmladších, a to zejména z jednoho logického důvodu, nahé plavby jsou drahé.

Foto: Profimedia.cz

Plavby nahaté jsou především pro bohaté.

Článek

Se srovnáním financí vynaložených na nahatou a tzv. textilní, tedy klasickou výletní plavbu přišel server Daily Mail. Ten odhalil, že nudistické výletní plavby jsou běžně i dvakrát dražší.

Ke srovnání si vybral plavbu Karibikem s Bare Necessities, jež se specializuje na tento specifický styl poznávání světa s minimem textilu. Nejlevnější kajuta na 11denní plavbu začínala na 2000 dolarech, což je více než 46 000 korun. Tento typ kajut je bez oken a balkonů, tedy kompletně bez výhledu ven. Pro zajímavost: nejdražší kajuta pak vychází na 33 155 dolarů, bezmála 760 tisíc korun.

Za jednu nahou plavbu dvě oblečené

Klasickou 11denní plavbu Karibikem lze přitom běžně pořídit už za méně než 1000 dolarů, tedy asi 23 tisíc korun.

Západním Karibikem na rozmařilé vlně

Cestování

Cenu nahých výletních plaveb řeší i přispěvatelé na sociální síti Reddit. Jeden z nich vyčíslil náklady na sedmidenní plavbu na 2500 dolarů za týden (bezmála 58 800 korun), zatímco další zmiňoval obecně známý fakt, že jsou tyto plavby dražší, a proto je také věkový průměr pasažérů vyšší: „Na palubě nejsou žádné děti a dav je o něco starší, většině přítomných je mezi 50 až 70, ale uvidíte i lidi mezi 20 a 30. Myslím, že je to částečně i tím, jak moc jsou tyhle plavby drahé.“

Texaská společnost provozuje plavby s „volitelným oděním“ od roku 1990 a přes většinovou uvolněnost v oblasti svršků na nich platí i přísná pravidla.

Při vjezdu do přístavu a kotvení lodí je kupříkladu vyžadováno, aby pasažéři byli dostatečně oblečení. Oděvy jsou kromě výjimek v podobě konkrétních restaurací a kaváren vyžadovány i při servírování jídla. Jsou-li účastníci plavby veřejně nazí, musí vždy sedět na ručníku či kusu oděvu. A v neposlední řadě sexuální aktivity či lákání k nim je ve společných prostorách přísně zakázáno, stejně jako užívání nelegálních látek kdekoli na palubě. Zapovězeno je i vystavování nahoty z vlastní kajuty a balkonu před účastníky klasických plaveb.

Zmrzlinová party na výletní lodi může mít i velmi temný důvod

Cestování

Místo slunečných Baham studená Kanada. Pasažéry výletní lodi rozezlila změna itineráře

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám