Hlavní obsah

Titul Mistr zahrad získala zahrada v Brdech

Diváci pořadu Televize Seznam Mistři zahrad zvolili vítěze boje o titul Mistr zahrad. Do soutěže se přihlásilo na třináct soutěžících z celé České republiky, kteří představili nejrůznější moderní i tradičně laděné prostory, velké i malé, každý ale s láskou opečovávaný. Nejvíce hlasů od diváků nakonec získala kouzelná zahrada paní Rudyšarové o rozloze 3000 m², která velmi přirozeně zapadá do prostředí brdských lesů.

Foto: Archiv pořadu Mistři zahrad

Na zahradě nechybí malý rybníček, nad nímž se sklání vrba.

Článek

Paní Alexandra Rudyšarová se před více než dvanácti lety pustila do rekonstrukce staré myslivny, u které postupně založila také pěknou zahradu, na které nechybí vzrostlé jehličnany, opečovávané rostliny různých druhů a ani malý rybníček.

Zahradní architektku Danu Makrlíkovou, jež byla průvodcem soutěže i celého pořadu TV Seznam, zaujalo především řešení živého plotu, který je na vítězné zahradě složen z různých druhů rostlin. Návštěvníci se mohou kochat mnoha trvalkami a všechny vždy zaujme také ostrůvek s ovocnými keři.

Foto: Archiv pořadu Mistři zahrad

Vítězka soutěže a nositelka titulu Mistr zahrad paní Alexandra Rudyšarová (vpravo) ve svém království.

Foto: Archiv pořadu Mistři zahrad

Vítězná zahrada byla jednou z největších v soutěži.

„Za mě si ocenění zaslouží každá soutěžní zahrada. Na každé z nich byla vidět obrovská péče, odhodlání, vůle, láska, a především velký kus práce majitelů. Mám moc ráda, když vidím každého zahradníka, který se o zahradu s radostí stará a věnuje jí veškerý svůj volný čas,“ uvádí Dana Makrlíková.

Mistři zahrad: Moderní symetrická zahrada plná vysokých trav

Zahrada

„Zahrada, která vyhrála, byla jednou z největších, kterou jsme v soutěži měli. Paní majitelka jí věnuje velkou péči, respektuje okolní prostor a přírodu a snaží se přirozeně navázat na prostředí lesů v okolí,“ dodává Dana, jež výherkyni paní Alexandře kromě titulu předala také dárkový voucher v hodnotě 15 tisíc korun od firmy Bauhaus a druhý voucher, ve stejné hodnotě, který do soutěže věnovala společnost Alficorp.

Foto: Archiv pořadu Mistři zahrad

U staré myslivny založila majitelka krásnou zahradu.

Paní Rudyšarová je na svou zahradu patřičně pyšná, pečlivě se o ni stará a každý rok ji také zdokonaluje. „Na této zahradě je zkrátka vidět, že se o ni pečuje s láskou. Taková zahrada totiž vyzařuje zvláštní zahradnické štěstí,“ uzavírá Makrlíková.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám