Hlavní obsah

Mistři zahrad: Mini zahrada s dvěma terasami a vířivkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelka řadového domu, paní Šárka, si přála mít na předzahrádce terasu s posezením, trávník, stromy a druhou terasu s vířivkou. Úkolu se ujala zahradní designérka Dana Makrlíková se svým týmem z pořadu TV Seznam Mistři zahrad a předvedla, jak vypadají skutečná kouzla s prostorem v praxi.

Foto: Archiv pořadu Mistři zahrad

Na předzahrádku o velikosti 64 čtverečních metrů se toho podařilo zahradní architektce Daně Makrlíkové umístit hodně. Přesněji vše, co si majitelka přála.

Článek

K řadovému domu majitelky přiléhá nevelká předzahrádka s výměrou 64 čtverečních metrů. Plánů, co všechno by se na tuto plochu mělo vejít, nebylo málo.

Přímo u domu chtěla paní Šárka terasu, na kterou umístí jídelní stůl, židle a gril. Do budoucna terasu plánuje zastřešit pergolou. Na druhou terasu – do rohu zahrady – si přála vířivku obklopenou zelení.

Zároveň ale měl být na zahradě dostatek zeleně, kvetoucí květiny a stromy, které v létě nabídnou stín. A pak měla paní Šárka ještě jednu podmínku: terasy by neměly být ze dřeva.

Mistři zahrad: Zelená oáza uprostřed města

Zahrada

Dana Makrlíková se pokusila splnit všechna přání. Na zahradu o rozměrech 8x8 metrů dostala obě terasy i krásnou zelenou vegetaci. Terasy byly vytvořeny z velkoformátové šedé dlažby, která se skvěle hodí k modernímu řadovému domu.

Pořad Mistři zahrad můžete sledovat každou sobotu na Televizi Seznam od 16:45. 

Reklama

Související témata:

Související články

Mistři zahrad: Velká proměna malé zahrady

Mladá rodina si vysnila zahradu, na které bude moci trávit volný čas, grilovat, a hlavně relaxovat. Majitelé chtěli na zahradě také vodní prvek, masivní...

Výběr článků

Načítám