Hlavní obsah

Své zahradě se věnuje majitelka už 17 let, nejvíc miluje vymýšlení nových vylepšení

– Praha
Novinky, Jana Nesvadbová

Už 17 let se věnuje své zahrádce naše čtenářka paní Milena. Má ji nedaleko svého pražského bydliště, na pěkném místě, u lesa. V původní podobě byla samý záhonek. Rodina naší čtenářky ji ale postupem času proměnila podle svých potřeb.

Foto: Archiv čtenářky

Na zahradě přibyla zejména travní plocha.

Článek

Zahrada naší čtenářky je v zahrádkářské kolonii, jichž je možné na okrajích Prahy objevit spoustu. Rodina paní Mileny bydlí nedaleko jedné z nich, a tak před 17 lety neodolala a jednu zahrádku si koupila. Po předchozích majitelích na ní zůstala spousta záhonků.

„My jsme veliký kus zatravnili, neboť jsme nechtěli jen zahrádku užitkovou, ale taky odpočinkovou a okrasnou. I tak na zahrádce ale pěstujeme všechno možné, od jabloní, meruněk, rybízu, angreštu přes hroznové víno, jahody, lusky, rajčata, okurky, červenou řepu, brambory, celer, petržel, pažitku... Od každého ale jen trochu,” vypočítává čtenářka.

Ze zahrady mají radost i čtyřnozí členové Mileniny rodiny, dvojice psů a želva Zuzanka. Ta zde má svůj výběh se spoustou schovávaček a vlastní domeček pro chvíle nepříznivého počasí.

Starobylá zahrada je oprávněnou chloubou venkovského sídla

Zahrada

„Pro mne je důležité, i když tam máme různá zákoutí a posezení, aby se dala zahrádka zhlédnout celá ve své kráse,” svěřuje se čtenářka a uzavírá: „Do současné podoby vznikala postupně. Je to vždy věc nápadu nebo náhody. Když člověk sedí, kochá se tou krásou kolem, pije kávu a napadá ho jedna věc za druhou. To je i to, co na zahrádce miluji, vymýšlení, jak si to tam udělat ještě hezčí.”

Anketa

Je vaše zahrada spíše užitková, okrasná, nebo odpočinková?
Užitková
7,5 %
Okrasná
7,4 %
Odpočinková
12,9 %
Všechno dohromady
64,1 %
Nemáme zahradu
8,1 %
Celkem hlasovalo 19675 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám