Hlavní obsah

OBRAZEM: Voňavé hyacinty dodají energii

Právo, Gisela Růžičková

K nejvoňavějším rostlinám raného jara patří určitě hyacint. Nádherně provoní celý byt svěží přírodní vůní. Vhodným květníkem nebo ozdobným podstavcem navíc můžete z hyacintu vyrobit dokonalý doplněk vašeho pokoje.

Článek

Rychlené hyacinty jsou v nabídce mnoha květinářství, oblíbené je i jejich domácí pěstování v truhlících a kontejnerech. Nechte se inspirovat působivými aranžemi, které v sobě nesou příslib blížícího se jara.

:. Tím, že zasadíme barevný mix hyacintů do formy od bábovky obalené stříbrným alobalem, vytvoříme veselé kuchyňské aranžmá.

:. Dobře vypadají hyacinty bílé či smetanové barvy v různobarevných pastelových květináčích (vpravo). Růst hyacintu v přímém přenosu nabízí skleněná váza, kde jsou viditelné cibule a kořeny a kde jejich struktura ještě více vynikne (vlevo).

:. Je spousta důvodů, proč si koupit hyacint jen tak pro potěšení. V předjaří potřebujeme dodat nejen energii, ale také zlepšit náladu. A to vše hyacinty umějí.

:.K neotřelé hyacintové dekoraci postačí vyřazený bílý košík na prádlo a pár květináčů s nápadnými modrými hyacinty(vlevo). V moderním i stylovém interiéru vynikne truhlík s květinovým vzorem odlitý ze sádry, naplněný bílými hyacinty (vpravo). 

:.Hyacint získá moderní vzhled, zasadíme-li různé barvy rostlin do jednobarevných keramických květináčů tak, aby byly vidět cibule. 

Fota: Holandská květinová kancelář.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Vázy na květiny vždy potěší

Jsme uprostřed zimy, příroda odpočívá. Na rozkvetlou zahradu, která je chloubou nejednoho čtenáře, si musíme počkat až do jara. Potěšit se živou vonící kyticí...

Výběr článků

Načítám