Hlavní obsah

OBRAZEM: Vázy na květiny vždy potěší

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme uprostřed zimy, příroda odpočívá. Na rozkvetlou zahradu, která je chloubou nejednoho čtenáře, si musíme počkat až do jara. Potěšit se živou vonící kyticí můžeme i v lednu. Dámy si udělají radost hned dvojnásobnou: ke květině zakoupí i novou skleněnou vázu. Přinášíme vám malou inspiraci pro oči.

Článek

Květiny rozzáří každou místnost, k různým druhům bychom ale měli volit odpovídající vázu. Exotické květy jako strelície, kaly nebo orchideje si zaslouží moderní skleněný design. Jednoduché čiré sklo zase sluší objemným pugétům.

Malované a zdobené vázy jsou ideální pro drobné pestré kvítky, takovou ozdobu klidně můžete doladit trávami natrhanými na louce nebo obilím. A klasickou růži? Tu můžete s klidným svědomím strčit do vázy ve tvaru zkumavky nebo obyčejné lahve.

:.Moderní skleněné vázy se prodávají ve třech velikostech, cena od 562 korun (Pajoma).

:.Vázy s dekorem jemných lístečků jsou ruční výrobou s vysokou řemeslnou úrovní. Díky své barevnosti a hravosti jsou vázy vhodným doplňkem jakéhokoli interiéru. Cena vázy 800 až 900 Kč (Helenasilber.com).

:.Váza-zkumavka na jednu květinu je vtipným doplňkem, cena 112 korun (JM Decoré)-vlevo.Váza s motivy vlčích máků je z autorské dílny výtvarnice Heleny Silberové. Originalita výrobků spočívá v kombinování různých technik. Cena 900 Kč (Helenasilber.com).

:.Váza skleněná, cena 200 korun. Jednoduché tvary vázy a čiré sklo dá vyniknout nádherné kytici růží (JM Decoré).

:.Váza Bory v barvě tyrkysové, cena 200 Kč. Vynikne v moderním interiéru (JM Decoré).

Foto: archiv firem Pajoma, JM Decoré, Ikea, Helena Silberová

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám