Hlavní obsah

Kouzelník se sekačkou vyčaroval na svém trávníku netradiční vzor

Novinky, Jana Nesvadbová

Zatímco pro někoho je pravidelné sekání trávníku nepříjemnou rutinou, kterou chce mít co nejdříve z krku, Angličan Keith Smith si právě z této práce udělal koníčka. Aby to ale nebylo tak jednoduché, k sekání trávníku před svým domem používá historickou sekačku z roku 1940. Doba, kterou denně sečení věnuje, vyvolává u slabších povah téměř mdloby. Se svým koníčkem vyhrává i různé ceny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejhezčí britská travnatá zahrada letošního rokuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Pro Keitha, jak sám přiznal reportérům agentury AP, je sekání trávy přímo posedlostí. „Jsem rád sám se sebou. Nekouřím ani nepiju a moje žena s mými dětmi jsou mým světem. Ale tohle mě udržuje fit,” vysvětlil už trojnásobný vítěz anglické soutěže o Nejkreativnější pruhy na trávníku.

Keith pracuje jako správce hřiště golfového klubu v Edgbastonu. Přesto si ale v období od června do října najde čas na to, aby svůj trávník posekal třikrát během jediného dne. „Základní vzor jsem posekal na výšku 5 milimetrů, vyšší části pak mají výšku 17 milimetrů,” řekl jedenačtyřicetiletý muž, který k sečení záměrně používá staré sekačky s cylindrickým systémem sekání.

Nové sekačky sekají pomocí rotujícího nože. Ten však trávník krájí, zatímco Keith vyžaduje, aby sekačka jeho stébla stříhala jako nůžky, což právě dělaly staré typy strojů.

Foto: Profimedia.cz

Angličan Keith Smith si sekání užívá, na jeho trávníku je to jasně zřetelné.

„Trávník byl na začátku roku pořád mokrý. Až jsem se bál, že už tak zůstane napořád,” vzpomíná na začátek vytváření vzoru Keith, jenž letos použitý motiv našel na internetu. Nakonec trávník vyschl na potřebnou míru, Keith pak kromě každodenního sekání musel trávu také pravidelně kropit. „Ještě že letos nebyl vydán zákaz stříkání trávníku vodou, to by byla katastrofa,” připouští.

Stejně tak už jen s úsměvem přiznává, že měl krátké období, kdy si myslel, že tak intenzívní péči o trávu vzdá, ale nakonec vytrval.

Jeho nasazení oceňuje i jeho rodina, tedy manželka a dvě děti, které si nedovolí na trávník vůbec vstoupit, aby nepošlapaly jeho vzor. Zatímco letos je to jen geometrický obrazec, loni se jim před domem skvěla zelená, až s manikúrní přesností pěstěná zelená verze vlajky unie.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám