Hlavní obsah

Jak správně vybrat plynový gril?

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závan větru vás přiměje nasát vůni ve vzduchu. Stejně jako zvěř zbystří instinkty při zachycení pachu, i vy zpozorníte při vůni, která vás dráždí pod nosem. Možná kus grilovaného masa odvedle?

Foto: Mountfield, .

S plynovým grilem Vanilla se příprava šťavnatých pochoutek vydaří na jedničku. Přátelům můžete nabídnout steaky, grilovaný ananas nebo třeba špízy s různými druhy masa.

Článek

Že se už nechcete kochat jenom vůní, ale i výbornou chutí? Pak si pořiďte vlastní zahradní gril, na němž si připravíte voňavé dobroty, o kterých zatím jen sníte. Že nevíte, na jakém to půjde snadno a rychle? Fandové do grilování se hromadně obrací k přípravě masa na plynových grilech. A není divu…

„Plynové grily jsou oblíbené pro jednoduchost ovládání, vysokou funkčnost a vychytávky, kterými bývají některé modely vybaveny,“ říká Tereza Pivodová, specialistka na zahradní grily. Důležitou funkci plní poklop grilu. Pod ním dochází k cirkulaci horkého vzduchu, který stahuje vlákna v mase, a tak z něj to nejlepší – šťáva – nevytéká ven.

Díky teploměru na poklopu si navíc můžete hlídat ideální teplotu pro přípravu grilovaných pochoutek uvnitř grilu. Standardně jsou plynové grily vybaveny koly, některé modely i s brzdným systémem. Belgické plynové grily jsou navíc často vybaveny turbo hořáky, se kterými ušetříte až 20 % plynu oproti ostatním grilům na plyn.

Grilujte, ohřívejte, rozpékejte

Některé grily využijete zároveň jako zahradní kuchyni. Jsou totiž vybaveny bočním hořákem pro přípravu polévek a omáček v kuchyňských hrncích. Na grilu si tak připravíte hned několik chodů. Na odkládací plochu z boku grilu si můžete pokládat nádobí či potřebné ingredience.

„Součástí plynových grilů bývá i praktická grilovací plotýnka, již využijete pro přípravu drobných pochoutek – například mořských plodů – které mohou skrze grilovací rošty propadnut,“ doplňuje Pivodová. Máte-li rádi křupavé pečivo, rozpéct si jej můžete na zadním ohřevu. Pochutnáte si pak na dokřupava rozpečených bagetkách přitažlivé zlatavé barvy.

Pro fajnšmekry jsou určeny grily s Aromaz systémem, který si umí pohrát s chutí a vůní všeho, co připravujete. Že milujete vůni piva? Připravte si maso s jeho příchutí. Že máte rádi vůni bazalky? Ugrilujte neodolatelné špízy s jejím aroma. Že holdujete červenému vínu? Pochutnejte si na steacích s vinnou příchutí.

Užijte si grilované maso, teplé počasí, posazení na zahradě a pochutnejte si na grilovaných delikatesách.

Přejeme správný výběr plynového grilu, krásné léto a především dobrou chuť.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jak si vybrat solární sprchu

Skvělým způsobem, jak zadarmo získat teplou vodu k venkovnímu umytí a osvěžení, je solární sprcha.

S čím na střih keřů a živých plotů

Tvoří dokonalou zelenou kulisu každé zahrady, péče o ně je ale nezbytná. Keře a živé ploty potřebují minimálně dvakrát do roka zastřihnout - a to nejen kvůli...

Se šikovným čerpadlem ušetříte

Také vás polévá horkost, když dostanete účet za spotřebu vody? Přitom je možné významně ušetřit. Například při zavlažování zahrady lze chytře využít přírodních...

Výběr článků

Načítám