Článek
Vývojáři běžných grilů, které si pořizujeme na zahradu, se zaměřili na výrobu malých stolních modelů, jež maso, ovoce nebo i zeleninu připraví stejně dobře jako zahradní grily během jarní a letní sezony. Není třeba se přitom bát nepříjemného kouře a zápachu, které by pohltily záclony a zdi vašeho domu či bytu. Díky dřevěnému uhlí s bambusovým základem a speciálnímu složení podpalovacího gelu nedochází u některých typů těchto grilů k vytváření kouře, takže můžete grilovat klidně v kuchyni nebo uprostřed obýváku. Ucítíte pouze lákavou vůni lahůdek.
Stolní grily nejsou žádnou nevzhlednou kulinářskou pomůckou, kterou byste ihned po grilování nejraději ukryli zpět do skříňky na nádobí, ale některé modely jsou opravdu povedeným designovým kouskem, který celkovému stylu vaší moderní kuchyně vůbec neublíží. A jestliže nebojujete s nedostatkem kuchyňského prostoru, můžete gril umístit přímo tam, kde je na něj pěkně vidět.
Vedle cukroví pohltí váš dům i vůně steaků
Koho by nepotěšilo užívat si dobrého grilovaného jídla i během studené zimy, kdy venku mrzne, až praští? Je příjemné se sejít s těmi nejbližšími, dát si sklenku dobrého vína a v útulném prostředí domova během zábavy grilovat. A příjemnou vzpomínkou na letošní rok může být i grilování během vánočních svátků nebo o Silvestru. Je to ideální příležitost, kdy si v pohodlí domova ugrilovat pár dobrých steaků nebo špízů, prohlédnout si dárky a užít si vánoční atmosféru nebo třeba oslavit příchod nového roku.
Stolní grily se sice nemůžou chlubit tak rozsáhlou plochou jako grily zahradní, neugrilují maso třeba až pro 11 přátel najednou a nemají oblíbený systém Aromaz jako moderní grily na plyn, jejich výhodou však je, že jej přenesete jednou rukou třeba přímo na stůl v obýváku, zatímco venku prší nebo mrzne.