Hlavní obsah

Z Kaplického chobotnice má být v Brně zastávka

Právo, pko

Ne Praha, ale Brno. Ne Národní knihovna, ale zastávka městské hromadné dopravy. Tak vypadá realizace diskutovaného projektu tzv. chobotnice architekta Jana Kaplického.

Článek

Právě návrh inspirovaný Kaplického nerealizovaným nápadem zvítězil v soutěži společnosti Pepsi o nový vzhled několika zastávek hromadné dopravy. Informaci přinesl server ihned.cz.

„Oko nad Brnem,“ jak se projekt jmenuje, má oproti původnímu návrhu měřit jen několik metrů a bude shlížet na cestující na zastávce Brechtova na okraji Brna v městské části Lesná.

Právu to potvrdila mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Pohanová. „Společnost už nás oslovila se žádostí o přestavbu a my se k tomu stavíme kladně,“ prohlásila Pohanová.

„Návrh je vtipný a zrovna přístřešek na oné zastávce patří nám. Pokud bude ten nový funkční a lidé se tam budou moci schovat, tak s tím nemáme problém,“ dodala Pohanová.

„Měla by být nějaká kultura cestování a zda se bude zastávka líbit, nebo ne, záleží na cestujících. Podle mého názoru rozzáří šeď sídliště,“ řekl Právu primátor Brna Roman Onderka.

Reklama

Výběr článků

Načítám