Hlavní obsah

V poničeném objektu vznikl moderní mezonet, vládne mu zelená barva

Podkrovní mezonetový byt 2+kk patří mladému páru a nachází se v Brně. Vznikl velkou rekonstrukcí zničeného objektu. Prostor je pojatý moderně, ale zároveň dýchá i historií domu.

Foto: Gebas ateliér architects a časopis Bydlení mezi panely

Kuchyň je od obývací části bytu pomyslně rozdělena barovým pultem.

Článek

Interiér je kombinací přírodních materiálů – dřevěné podlahy – a moderních prvků (vysoký lesk na použitém vybavení interiéru). Celý prostor bytu je doplněn odstínem příjemné zelené barvy, nakombinované s bílou, aby působil harmonicky, svěže a vzdušně.

Výrazným prvkem bytu jsou použité dekorační tapety s motivem rostlin, jež jsou prvkem secesního umění. Tyto tapety jsou umístěny podél schodiště, které vede na terasu. Prostor pod schodištěm majitelé využívají jako úložný – na knihy nebo jiné drobnosti, na které se často v malém bytě zapomíná.

Kuchyň je od obývací části bytu pomyslně rozdělena barovým pultem s židličkami. Interiér je doplněn jednoduchými designovými svítidly. Vybavení interiéru je velmi jednoduše řešené a maximálně využité. Podkrovní atypický prostor je využit vestavěnými prvky.

Zachování původních krovů

Majitelé si přáli zachovat původní krovy i nosné prvky, aby se neztratila plastičnost a jednoduchost interiéru. Celý prostor včetně krovů byl proto opatřen bílou barvou.

Ložnice majitelů je opět velmi jednoduše zařízena. Hlavní dominantou je šatní skříň, která je kombinací lesklé zelené a bílé barvy, doplněná secesní tapetou s květinovým motivem. Postel je v přírodních barvách a je doplněna nočními stolky v bílé barvě ve vysokém lesku.

Foto: Gebas ateliér architects a časopis Bydlení mezi panely

Postel v přírodních barvách je doplněna nočními stolky v bílé barvě ve vysokém lesku.

„Když jsme řešili s panem architektem Miroslavem Gebasem, jaké varianty designu zvolit, tak jsme přemýšleli nad variantou tradičního a moderního bydlení. Zvolili jsme cestu kompromisu. Byt je jednoduše vyřešený, prostorný a se spoustou místa na uložení našich drobností, které si rádi vozíme z cest,” poznamenávají spokojení majitelé bytu.

Zelená v interiéru

„Vzhledem k tomu, že máme oba rádi zelenou barvu, tak jsme chtěli, aby se tato barva v interiéru objevila. Působí svěže a energicky. Pomyslnou třešničkou na dortu je, že i když bydlíme v centru, tak máme nádherný výhled do okolí. Hlavním cílem projektu byl vzdušný, prostorný a účelně zařízený byt, to vše nám bylo splněno,” dodávají majitelé bytu, kterým se jejich sen splnil do posledního puntíku.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám