Hlavní obsah

Živé rostlinky vykouzlí doma tu pravou pohodu

Bytový textil, vkusné dekorace, příjemné barvy a živé rostlinky - to jsou tipy na úspěšnou proměnu interiéru. Jde to i s malými náklady, ale viditelným efektem. Barvy na doplňcích pro chladnější měsíce volte v tlumených teplých odstínech, zelenou nechte vyniknout na živých rostlinkách.

Foto: Asko - Nábytek

Osobité květináče Flower me Happy na pokojové květiny jsou z Dánska. Mají vtip a severský design.

Článek

Oázou klidu může být třeba čtecí koutek. Je to miniprostor s pohodou, do něhož patří pohodlný ušák, lenoška, spousta polštářků, stolek, malá knihovnička a samozřejmě stojací lampa.

Atmosféru podpoří i příjemná hudba a samozřejmě zelené živé rostlinky. Ty se mohou pnout, být vtipnou dekorací či bytovou džunglí.

A teď třeba po žebříku!

Zelené rostlinky nemusejí být jen v klasickém květináči, ale mohou šplhat hezky do výšek a dělat vertikální dekoraci. K tomu potřebují pevnou oporu, třeba dekorativní žebřík, který v interiéru vytvoří atmosféru stylu zvaného urban jungle.

Z teplomilných pokojovek ho ocení třeba monstery, břečťany, potosy či mučenky. Výhodou je, že kovový doplněk, po němž se lze plazit, je výškově nastavitelný a dosahuje až 190 cm.

Foto: Asko - Nábytek

Rozkládací křeslo Tunis v šedé tkanině je praktické do klidové zóny, která může sloužit i jako část pro hosty.

Foto: Zahrada na niti

Opora pnoucích rostlinek ve čtyřech tvarech, ve zlaté barvě, materiál recyklovaný hliník. Cena 295 Kč/kus.

Na kaktusy i řezané květiny

Rostliny mohou vypadat také jako „vlasy“. A to, když se usadí do rozmanitých nádob, které jsou vtipné, vkusné a decentní. Nám se líbí kolekce Flower me Happy, v níž najdete malé i velké porcelánové květináče. Jsou osobité, navržené od dánských designérek, mají roztomilé obličeje, a dokonce vlastní jména.

Květináče k sobě ladí: barevně, stylem, ale každý má nakonec jiný „rozcuch“ podle druhu zelené rostliny.

Foto: Astoreo

Sytě žlutá barva na textiliích rozzářila původní šedě neutrální interiér. Stačilo přidat závěs, polštářek, ubrus a podsedák ve stejné žluté barvě.

Foto: Asko - Nábytek

Malý odkládací stolek na nápoje či knihu v atypickém tvaru je dominantním prvkem čtecího koutku.

Tip na svěží styl
Řezané i sušené květiny ve starých vázách, pnoucí zelené rostlinky v laboratorním sklu, květinové potahy. To vše pomůže vykouzlit pohodu domova. Přirozeně se hodí dřevěný nábytek. Atmosféru doladí pastelové barvy, přírodní materiály, svíčky i předměty s oprýskanou patinou. Využijte vše, co máte! Proměna bude decentní a s minimálními náklady.

Anketa

Obklopujete se rádi doma květinami?
Ano, máme jich všude spoustu.
79,5 %
Ano, ale moc jich doma nemáme.
16,5 %
Je mi to celkem jedno.
1,5 %
Ne, ale bohužel jich máme doma spoustu.
1 %
Ne, a proto doma skoro žádné také nemáme.
1,5 %
Celkem hlasovalo 922 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám