Hlavní obsah

Veselé osvětlení do dětského pokoje

Právo, Sylva Svobodová

Centrální svítidlo u stropu, lampička na čtení, dekorativní světlo na stěně a stolní lampa s pohyblivým kloubem - tedy celkem čtyři svítidla, která se vyplatí mít v dětském pokoji.

Foto: WWW.LEPEETO.CZ

Kreativní koutek. Lůžko se stolkem a lampičkou na čtení, stěny vyzdobené samolepkami s motivem zvířátek, které lze snadno aplikovat na hladkou, hezky vymalovanou stěnu.

Článek

Děti v místnosti dělají více činností: hrají si na koberci, připravují se do školy nebo čtou v posteli před spaním knížky. Potřebují proto několik zdrojů kvalitního osvětlení, které by mělo být pro ně hezké i na pohled.

Praktická jsou určitě dotyková svítidla, u kterých lze regulovat intenzitu svícení a která jsou pro ně bezpečná.

Foto: HORNBACH

Tihle hadi jsou hodní. Stropní dětské svítidlo Snakey se třemi veselými a živými háďátky, která nikdy nikomu neublíží. Cena 2750 Kč.

Foto: EGLO

Kytička na stěnu. Nástěnné svítidlo ve tvaru květiny potěší každou holčičku. Velikost svítidla: průměr 615 mm, zdrojem světla je žárovka s označením E7. Okolo zdroje světla růžové varianty kytiček se středem z fosforu, které svítí do noci. Cena 1890 Kč.

Foto: OBI

Společnice při učení. Dobře osvětlený stůl při psaní úkolů je nezbytný. Lampu lze polohovat, barva stínidla zelená, fialová, modrá, černá, žlutá a oranžová. Cena bez žárovky 339 Kč.

Foto: OBI

Točí se a svítí. Stropní ventilátor KIDS je hezky barevný, s osvětlením 3 x 60 W/E14, 3 rychlosti. Průměr 76 cm. Cena bez žárovky 1999 Kč.

Foto: HORNBACH

Svítí, ale nebzučí. Stropní svítidlo Bee se třemi včelkami je vhodné do pokojíčku předškolního dítěte. Materiál dřevo, cena 1650 Kč.

Foto: SANU BABU

Rybičky z Nepálu. Ručně vyrobené čtyřboké svítidlo ozdobí i dětský pokojíček. Symbol ryb s potiskem se jim bude líbit. Velikost 18 x 25 cm, cena 140 Kč.

Foto: OBI

Lustr ze skla. Barevné sklo v barvě zelené, modré, oranžové, žluté a bílé. Průměr stropního svítidla 32, 5cm, zdroj 1 x 60W/E27. Cena 275 Kč.

Foto: OBI

Vykouzlí atmosféru. Malá stolní lampička vykouzlí hezký pokoj, když se večer zešeří. V nabídce jsou různé barvy. Materiál - kombinace keramika/ textil, 1 x 40 W/E14. Cena bez žárovky 149 Kč, lze použít úspornou zářivku.

Reklama

Související články

Unikátní postel odkrývá hvězdné nebe

Usínání uprostřed ztichlé panenské přírody jen s hvězdným nebem nad hlavou patří k nejčastějším představám o romantickém spánku. Postel, která spáčům takové...

Výběr článků

Načítám