Hlavní obsah

Velkorysé kočičí výběhy mohou vzniknout i v malých bytech

Novinky, tnk

Německý truhlář Stefan Hofmann se zamyslel nad potřebami majitelů koček v bytech o malých rozměrech. Ti často nemohou svým zvířecím miláčkům poskytnout dostatečně velký životní prostor. Proto Hofmann přišel se zajímavým nástěnným řešením.

Foto: Profimedia.cz

Kočky mají rozsáhlý výběh, který v bytě nezabírá důležitý životní prostor.

Článek

Truhlář uplatnil své řemeslo při tvorbě tohoto interiérového hřiště pro své kočky, které se doma určitě nenudí. Motivací k navržení tohoto systému byla hyperaktivní kočka, které nestačilo klasické škrabadlo ani další dostupné hračky na trhu. Truhlář měl zničené záclony, potahy i polštáře.

Foto: Profimedia.cz

Kočičí stezka na první pohled připomíná špatně zavěšené poličky.

Hofmann se nakonec rozhodl pro důmyslný policový systém. Ten vytvořil z překližky, lan a proutí. Kočky tak mohou po bytě procházet na závěsných dřevěných můstcích, a když jsou unavené, mohou odpočívat v proutěných košících.

Foto: Profimedia.cz

Můstky jsou vyztuženy lanky a kočky tak na nich mohou bez problémů odpočívat.

Kočičí obyvatelé obývacího pokoje jsou podle majitele někdy hodně hlasití. Autor se proto snažil hlučnost minimalizovat a volil materiály absorbující hluk. Kočkám také vytvořil řadu odpočívadel a vsadil i na plyš a provazy.

Foto: Profimedia.cz

Hlavním místem ke spaní a odpočinku pro kočky jsou proutěné košíky.

Celý modulární systém pro kočky vznikl z přírodních materiálů. Hofmann využil i horolezecké prvky.

Stěny pokojů s podobnou opičí dráhou pro kočky se vyplatí ošetřit kvalitní omyvatelnou barvou, která snese občasné otření stěn vodou v okolí spojovacích můstků. Ty je třeba občas očišťovat.

Foto: Profimedia.cz

Ve výběhu nechybí ani špulky na hraní nebo škrábadla.

Majitelé tohoto nástěnného řešení se musí smířit s faktem, že jejich byt pak bude připomínat safari nebo zoo. Vyplatí se proto zbytek interiéru zařídit v přírodním stylu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám