Hlavní obsah

Byt zařízený v přírodním stylu je oázou pro duši

Novinky, Kristýna Křížová

Pokud jste unavení životem ve městě a přes týden vám chybí příroda a relaxace, tak si zkuste zařídit interiér v přírodním stylu. Vhodně zvolené dekorace a nábytek zajistí, že se budete cítit i v paneláku jako byste právě byli uprostřed divoké přírody. Vítejte v oáze pro duši.

Článek

Při zařizování interiéru v přírodním stylu si dejte záležet na podlahové krytině, nejvhodnější a nejmodernějším typem je podlaha z exotických dřev, dobře vypadá i korková podlaha, nebo můžete zvolit netradiční podlahu ze skleněných dílků, případně položit proutěné rohože.

V interiéru dejte slovo hlavně hnědé barvě a vsaďte na kombinaci zelené a modré barvy, která působí svěžím a přesto pestrým dojmem. Zelená barva navíc uklidňuje a zklidňuje nejen duši, ale i zrak. V takovém bytě se vám pak bude lépe odpočívat.

FOTO: Novinky.cz, Obi, Kare, Ikea

Pokud podlahu měnit nechcete, tak vězte, že skvělého dojmu dosáhnete i za použití speciálních koberců ve stylu trávníku s vysokým vlasem, o kterých se více dozvíte zde.

Hnědá barva působí teplým a příjemným dojmem, může ale také unavovat, nezapomeňte proto byt rozjasnit dekoracemi ve svěžích barvách.

Nešetřte na zeleni

Při zařizování rozhodně nešetřte na květinách, právě díky nim docílíte dokonale přírodního dojmu. Zkuste exotické palmy a neuděláte chybu ani vázou větších rozměrů, která se stane výrazným solitérem interiéru. Volte vždy co nejpřírodnější materiály a nebojte se používat dekorace z přírody.

Rozhodně zapomeňte na plasty a na překližku, nábytek volte nejlépe celodřevěný, zkuste i ratanová křesla a koše, dodají interiéru přírodní vzhled.

Interiér, který se inspiruje přírodou je plný života, vyniká uměřeností, ale přesto je pestrý. Jeho největší výhodou je ale to, že se stane doslova oázou pro duši. Přírodní materiály jsou navíc velmi příjemné na dotek. Doma si tak budete připadat jako v ráji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám