Hlavní obsah

Valentýnskou náladu doma vytvoříte i pomocí svíček či tvarovaných pečících forem

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chystáte slavit blížící se svátek svatého Valentýna doma, volte tematické dekorace s motivem srdcí a vsaďte hlavně na karmínově rudou barvu. Rozhodně nezapomeňte na větší množství svíček než je obvyklé.

Foto: Zleva: Profimedia.cz, Ikea, Cloudberry Living, The Oak Room

Valentýnskému interiéru sluší rudá barva, měkké a hebké materiály, motivy srdce, plameny svíček i balónky.

Článek

Hlavními symboly svátku zamilovaných jsou srdíčka, růže, přáníčka apod. Většina z toho v interiéru často působí kýčovitě. I u jejich použití při výzdobě se tak vyplatí střídmost.

Na čem naopak šetřit nemusíte, je množství svíček. Volte různé velikosti a nebojte se kombinovat odlišné tvary. Interiéru připravenému na svátek svatého Valentýna sluší hlavně tlumené nepřímé osvětlení, které navodí intimní atmosféru.

Foto: Ikea, Kika

Plovoucí svíčky umístěte na stůl do větší mísy s vodou.

Svátek svatého Valentýna je příležitostí dokázat lásku milované osobě. Díky formám na muffiny, vajíčka nebo bábovky ve tvaru valentýnského symbolu lásky můžete potěšit i celou rodinu pokrmy v podobě srdce.

Foto: Very Nice Things, Hunkydory home, Creative Tops

Formy ve tvaru srdce soslouží na pečení bábovky, muffinů, smažení vajíček, výrobu čokoládových bonbonů nebo ledu ve tvaru srdce.

Nezapomeňte ani na stylové servírování. To můžete ozvláštnit červenými ubrousky, které vystřihnete do tvaru srdce nebo ubrousky s natisknutými polibky.

Foto: Wildflower Favours, Poundland

Při servírování pochoutek ve tvaru srdce nezapomeňte na stylové servírovací doplňky. Ubrousky si zvládnete vytvořit z klasických červených i sami.

Na slavnostně prostřeném stole vypadají skvěle jemné dekorace ve tvaru srdce složené z plíšků nebo z papíru. Tabuli dekorujte čerstvými okvětními lístky růží.

Mladší generaci sluší růžové květy, které navozují dojem čistoty a něhy, starší generace pak ocení výraznější rudé lístky, které symbolizují vášeň.

Foto: Sisters Guild, La Maison

Jemné papírové nebo kartonové dekorace oživí interiér a dodají mu slevnostní atmosféru.

Na prostřeném valentýnském stole by nemělo chybět čerstvé ovoce - jahody a maliny. Poslouží jako efektní dekorace a lehce provoní interiér. Prostor dejte i čerstvým květinám jakéhokoliv druhu.

Foto: KICO Products, Poundland

Nezapomínejte na stylové servírování. Jídlo na tácu z růží určitě zpestří valentýnskou snídani. Drinky dekorujte míchátky ve tvaru srdce a šampaňské servírujte do srdcovitých skleniček.

Na Valentýna se totiž vyplatí věnovat pozornost i vůním. V interiéru tak užijete aroma lampy i katalytické lampy. Hodí se vůně růží, mimózy, levandule, vanilky, šeříku nebo pivoněk.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám