Hlavní obsah

Cenu za nejlepší interiérový světelný design získalo Centrum Černý Most

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Různorodé osvětlení v obchodním Centru Černý Most v Praze získalo ocenění ISG Retail Week Interiors Awards. Porota ocenila futuristické tvary i pestrou barevnost lustrů a lamp první cenou v kategorii osvětlení.

Foto: Novinky

Barevné osvětlení oživuje prostor v restaurační sekci.

Článek

Šestnáctý ročník vynesl České republice vítězství v kategorii „Best Lighting and Fixturing of the Year”. Vyhlašující mezinárodní společnost ISG specializující se na řešení interiérů určených pro obchody udělila hlavní cenu v této kategorii právě renovovanému a rozšířenému obchodnímu domu, který byl v letošním roce nově otevřen.

Osvětlení navrhla britsko-australská firma

Autorem pestrého osvětlení v OC Černý Most je londýnská společnost NDYLIGHT (Norman Disney & Young Light) specializující se na řešení osvětlení od návrhu po uvedení do provozu. Společnost má sídla v Londýně a ve třech městech v Austrálii. Snaží se o kreativní řešení, které hledá za pomoci architektů, projektantů, developerů a inženýrů. Usiluje i o energetickou úspornost osvětlení. To se jí v tomto případě povedlo.

Foto: Novinky

K vidění jsou i zavěšené osvětlené rostliny.

Osvětlení v obchodním centru je hodně výrazné a dodává prostoru dynamiku. K vidění jsou i hodně trendy zavěšené rostliny, které slouží jako součást osvětlení i jako efektní dekorace. Zaujmou i lustry coby létající talíře.

Foto: Novinky

Osvětlení v OC Černý Most má hlavně výrazné a živé jarní barvy.

Podle organizátorů soutěže je dobré osvětlení nezbytným základem pro interiéry sloužící k prodeji zboží. Řešení NDYLIGHT v soutěži porazilo například osvětlení obchodů Christiana Louboutina v Londýně nebo Stelly McCartney ve Stockholmu.

Foto: Novinky

Osvětlení působí hodně futuristicky.

Obchodnímu centru dominuje hlavně dráždivá červená barva, která vyvolává chuť k jídlu a vzbuzuje emoce. Studio si ale vyhrálo i s doplňkovými barvami a na řadě míst vyvolalo duhový efekt. Díky zdařilému osvětlení vypadá nákupní prostor živě.

Foto: Novinky

Porota jistě ocenila i moderně osvětlené eskalátory.

Obchodní centrum už nedávno získalo také ocenění za jednu z nejlepších realitních staveb roku.  Mezi obchodními centry zvítězilo v soutěži „Nejlepší z realit – Best of Realty”, za renovovací a úpravami stály ateliér Benoy a developer Unibail-Rodamco.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám