Hlavní obsah

V létě ven, na podzim dovnitř. Dětské stany do interiéru patří

Novinky, Kristýna Křížová

Dětské stany, které byly letos velkým hitem zejména v zahradách dekorovaných v boho stylu, se na podzim mohou objevit i v interiérech. Dětem je ale vhodné je v chladnějším ročním období zútulnit tak, aby se v nich cítily bezpečně a příjemně.

Foto: KooPower

V podzimních měsících může stan dětem sloužit jako soukromý prostor pro hraní i četbu.

Článek

Dětské stany nemusí po létě zůstat na půdě nebo ve sklepě a čekat na další sezonu. V dětských pokojích mohou najít uplatnění i na podzim a v zimě, stačí je trochu vybavit a zakomponovat do dětského nebo obývacího pokoje tak, aby dobře zapadly a dětem poskytly příjemné soukromí i prostor ke hrám.

Foto: Circu

Barvy stanu se vyplatí sladit s ostatním vybavením pokoje. Docílíte tak sjednoceného dojmu.

Mějte na paměti, že zatímco v teplém létě na zahradě děti ocenily vzdušnost a lehkost stanů, v zimě naopak hraje prim, když interiér stanů vybavíte hřejivými materiály.

Na škodu rozhodně nebudou pravé či umělé kožešiny na podlaze, hřejivé vlněné koberečky a deky.

Foto: Cattywampus

Aby se děti cítily ve stanech pohodlně, nezapomeňte je zevnitř vybavit třeba měkkým koberečkem nebo podložkou.

Stejně tak přijdou vhod polštáře různých tvarů, které zpříjemní ležení ve stanech a dodají jim na útulnosti.

Vzhledem k tomu, že dětské stany můžete dobře kombinovat i s interiérovým boho stylem, který je hodně v kurzu, nejsou od věci vyšívané polštáře nebo ručně háčkované deky. U tohoto stylu totiž platí, že ruční výroba a originalita se cení.

Foto: Cattywampus

Do stanů patří polštáře, které dětem prostor uvnitř zútulní.

Není od věci myslet i na vhodné osvětlení stanů, které děti v podvečer bezesporu ocení. Využít můžete přemístitelná podlahová osvětlení nebo závěsné LED řetězy, které v interiéru stanů starších dětí vykouzlí pohádkovou atmosféru.

Foto: Lights4fun, Einrichten design

Pokud chcete, aby stan působil ještě více trendy, nezapomeňte na závěsné řetězy, které jsou už několik sezon velkým hitem.

Pokud chcete dětem pokoje ještě více ozvláštnit a stany sladit s celkovým vybavením, můžete se nechat inspirovat i kousky v kovbojském stylu. Právě k němu budou stany v interiéru skvěle pasovat.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám