Hlavní obsah

V kuchyních a jídelnách přijde vhod inspirace obyčejnou cibulí

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte inspiraci pro zařízení kuchyně nebo jídelny, zkuste zvolit kousky s motivy cibule. Na první pohled všední zelenina má bezpochyby své estetické půvaby. Ty dodají místnostem, ve kterých se připravuje nebo servíruje jídlo, na stylovosti.

Foto: Nedgis

Krásu cibule si můžete vychutnat pohledem na netradiční osvětlení.

Článek

Cibule není v designu inspirací jen pro ruské panenky tzv. matrjošky, ale také pro řadu působivých dekorací. Zelenina, která je známá už od dávnověku, má svůj půvab zejména díky slupkám. Právě ty bývají často designéry zachycovány.

Foto: Nedgis, Desenio

Pokud hledáte inspiraci pro dekorování kuchyně, můžete vyzkoušet motiv cibule.

Cibule se jako motiv často objevuje zejména na porcelánu nebo textiliích. Krášlí tak hrnky, misky, talíře, závěsy nebo kuchyňské utěrky.

Pokud chcete, aby tento motiv vynikl, kombinujte ideálně kousky inspirované bílou, ale i červenou cibulí nebo šalotkou.

Foto: Cream Cornwall (2x)

Motivy zeleniny na textilu se hodí předně do jídelen.

Mnoho lidí má motiv cibule spojený s oblíbeným „cibulákovým vzorem”. Skutečnou cibuli ale na takovém nádobí vyobrazenou nenajdete. Název „cibulák” totiž vznikl omylem, ve skutečnosti jde o malovaná granátová jablka.

Foto: Danato

Praktický pokojový zvlhčovač s aroma difuzérem a LED diodami ve tvaru cibule mění barvu světla.

Doplňky inspirované cibulí mohou mít i velmi moderní a trendy tvary. Jde ale o doplňky a předměty, které zachovávají jen linie skutečné cibule a mají hodně minimalistický a zjednodušený tvar.

Foto: Einrichten Design

Dóza pro ukládání šperků nebo pro podávání sladkostí ve tvaru cibule je elegantním doplňkem pro bydlení.

Přírodní tvary, motivy i materiály letos hrají v kuchyňském designu prim. Inspirace cibulí i jinou zeleninou či ovocem tak skvěle zapadne ke stolování v přírodním duchu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám