Hlavní obsah

Interiérový design ovládla příroda - i při stolování

Novinky, tnk

Vzhledem k omezeným možnostem cestovat se letos lidé více obklopují přírodou přímo u nich doma. A projevuje se to i na interiérovém designu. V kurzu jsou přírodní motivy i materiály inspirované zelení i živočichy, díky kterým se i běžné stolování promění v přírodní scenérii určenou k relaxaci.

Foto: Micucci Interiors, Cream Cornwall

Pro inspiraci můžete sáhnout i do živočišné říše.

Článek

Nejefektněji budou vypadat kousky, které přímo imitují ovoce nebo zeleninu. Talířky inspirované průřezem pomeranče, cukřenky vypadající jako citron nebo mísy připomínající hlávky zelí nebo kapusty rozhodně dodají stolování na zajímavosti.

Volte ideálně takové, které jsou svým provedením na první pohled od svých předloh k nerozeznání.

Foto: Micucci Interiors

Prim budou hrát tvary ovoce a zeleniny.

Foto: Sophie Allport

Designové kousky kombinujte s dřevěným nábytkem a rostlinnými dekoracemi.

Při servírování nezapomínejte i na kousek živé přírody. Nemusí jít ale nutně o květiny. Efektně bude vypadat i břečťan, větvička z keře živého plotu nebo stromu zkombinované s vhodným motivem a se zemitými tóny na nádobí, prostírání, ubrouscích a příborech.

Romantičtější povahy mohou volit prostírání nebo servis s květinovými motivy. Mějte ale na paměti, že pokud to s nimi přeženete, mohou působit kýčovitým dojmem. Hodí se také spíš k servírování sladkého, zejména moučníků. Jsou ideální do dámských pokojů a salonů.

Foto: Grey Works

Vítaným motivem se stanou i květiny.

Foto: Rebecca Udall, Oka us

Efektně budou vypadat příbory imitující bambus i ratanové a proutěné prostírání.

Rostlinné a zvířecí motivy doplňujte prvky z přírodních materiálů. Dřevo, bambus, zelený, bílý nebo růžový mramor či proutí doladí servírování k dokonalosti.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Ideální je, pokud kousky v přírodním duchu korespondují i s ostatním vybavením jídelny nebo kuchyně. Velkým trendem v jídelnách jsou například masivní jídelní stoly z odolných dřev.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám