Hlavní obsah

Útulný domov, který nabídne to nejlepší rodině i přátelům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřčlenná rodina se přestěhovala do nového domu, který se nachází jen kousek od jejího původního, o něco menšího. Kromě toho, že jim nové bydlení poskytovalo více komfortu, bylo fajn, že rodiče ani jejich dva synové (8 a 10 let) nemuseli měnit zázemí a sociální kontakty, jež v dané lokalitě měli. Se zařízením hlavní obytné místnosti a ložnice se majitelé obrátili na designérku Soňu Machovou.

Foto: Kateřina Kohoutová

Do prostoru 52 m² designérka soustředila kuchyň, jídelnu i obývák, to všechno v jednotném a velmi příjemném stylu.

Článek

Designérce měl pod rukama vzniknout interiér, který uspokojí potřeby čtyřčlenné rodiny, ale zároveň bude místem, kde se budou v hojném počtu setkávat i přátelé.

Tady se společensky žije

Do prostorné a světlé hlavní obytné místnosti designérka umístila kuchyň, jídelnu i obývák. Jednak proto, že místnost je opravdu dostatečně velká, a také z toho důvodu, že právě zde se bude odehrávat rodinný i společenský život.

K plnohodnotnému odpočinku i posezení vybrala velkorysou rohovou sedací soupravu Luciano od společnosti Lino. Oříškem v této části bylo umístění sedačky vůči televizi a oknům.

Proměna dodala klasickému městskému bytu dramatické barevné akcenty

Tipy a trendy

Designérka to vyřešila podokenní vestavbou, ve které vznikl užitečný úložný prostor. Díky tomu bylo možné sedací soupravu posunout více do prostoru, blíže k televizi, a zároveň dále od okna. Současně lze na tento úložný díl umístit různé dekorace a květiny, které toto místo hezky zabydlí.

Kuchyňskou část vyplňuje sestava doplněná pracovním ostrůvkem, který se při každé akci stává středobodem, kolem kterého postávají hosté se sklenkami v rukou a užívají si společné chvíle i při přípravě pokrmů.

Ke konzumaci jídla, posezení i společenskému rodinnému životu je uzpůsobený rozkládací jídelní stůl z masivního dřeva od rodinné firmy Kaplan nábytek.

Foto: Kateřina Kohoutová

Kuchyňskou část vyplňuje sestava doplněná pracovním ostrůvkem.

Celý prostor je dokonale stylově i barevně sladěný v tónech hnědé, šedé a smetanové barvy, jako základ slouží nadčasová bílá v kombinaci s odstínem světlého dřeva.

Díky sladění barev a materiálů se designérce podařilo vytvořit velmi pěkný prostor, který působí teple a útulně.

Harmonická ložnice

Ložnice stylově i barevně souzní s hlavním obytným prostorem. A stejně jako v něm musela designérka i zde ponechat původní keramickou dlažbu a dveře s výrazným dřevodekorem. Vsadila proto na neutrální šedé odstíny, které vytvářejí velmi příjemnou atmosféru pro klidný spánek.

Základním dekorativním motivem se stala tapeta Pine značky Sandberg zakoupená v Designville.

S tapetou ladí celočalouněná postel a keramické lampy Chatta se stejnou tapetou na vnitřním dekoru svítidla.

Komoda se zrcadlem doplňuje zařízení ložnice o praktické úložné prostory, ale je i místem, kde si paní domu vystavuje rodinné fotografie a různé dekorace.

Celek pak dokreslují výraznější hnědé závěsy, jejichž odstín rovněž vychází z barev použitých na tapetách a ladí s dekorem dveří.

Autor: Lucie Martínková, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:
Soňa Machová

Výběr článků

Načítám