Hlavní obsah

Tvář malometrážního bytu určil cibulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý pár potřeboval zařídit malometrážní byt v novostavbě, tak se na základě dobrých referencí obrátil na studio Ambience Design. Společně pak hledali nápady pro jejich nové bydlení.

Foto: Josef Neumann

Majitelé chtěli do bytu nějak zakomponovat tradiční cibulák.

Článek

Přibližně padesátimetrový byt se nachází v nové moderní pražské zástavbě, která nenabízí příliš malebné výhledy z oken, a tak chtěly designérky zařídit prostor bytu tak, aby působil vřeleji a útulněji.

Při hledání nosného konceptu vycházely z prosby majitelů, kteří chtěli do interiéru nějak zakomponovat cibulák, jenž pro ně znamená osobní vzpomínku a je i jakýmsi rodinným stříbrem. Designérky nápad zaujal a od cibuláku se pak odvíjelo další barevné řešení bytu.

Některé kousky porcelánu bylo ještě potřeba dokoupit, aby mohla vzniknout originální cibuláková stěna v jídelně. Modrou barvu pak designérky promítly dále na obrazech, koberci a křesílkách. Základ ovšem tvoří bílá s odstíny dřeva, béžové a hnědé barvy. Zařízení je moderní v kombinaci s nábytkovými retro kousky, což ve výsledku působí velmi útulně a zajímavě.

Hlavní místnost v bytě tvoří obývák, na nějž o stupínek výš navazuje jídelna s kuchyní. Z obýváku se dá francouzským oknem vejít na balkon, kde je malé sezení se skládacím dřevěným nábytkem z Ikea. Ve stejném prostoru pod stupínkem jsou dveře do ložnice s přilehlou koupelnou.

Retro s modernou

Na cibulák chtěly designérky nějak nenásilně navázat, a tak k jídelnímu stolu pořídily retro židle z 50. let. Kompozici pak odlehčily moderním bílým stolem a jednoduchou kuchyní v kombinaci bílé barvy a dekoru dřeva.

Na retro linku navazuje psací stůl za rohem v obýváku, popisuje designérka Jitka Kobzová.

Foto: Josef Neumann

Přehlídka cibuláku

Do prostoru obýváku vybraly moderní pohovku od značky Polstrin a modré čalouněné křesílko z Lino Design. Nevelký rozpočet ponížily díky TV stolku z Ikea, který vylepšily dřevěným soklem.

Ložnice je laděna do uklidňujících tónů bílé, šedé a béžové barvy. Tady si designérky dovolily vtípek v podobě čalouněných černých kruhů, které tvoří čelo postele. Vyráběl je truhlář s čalouníkem na zakázku.

Zachovat původní prvky a přidat trochu retro stylu, přáli si majitelé bytu

Bydlení

Do ložnice jsou také soustředěné veškeré úložné prostory, a to do bílé vestavěné skříně, která tvoří celou jednu stěnu kolem i nad dveřmi do koupelny.

Pro atmosféru bytu je také velmi důležité osvětlení, takže co se ušetřilo na nábytku, to se investovalo do kvalitního designového osvětlení z prodejny Stockist.

Autor: Lucie Martínková, bydlenimagazin.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám