Hlavní obsah

Trendy stojánky na vajíčka obsahují i slánku, lžičku a rozbíječ skořápek

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kdo si chtějí letos zpestřit velikonoční svátky, mohou své stolování doladit netradičními stojánky na vajíčka. Jíst několik dní za sebou vajíčka natvrdo už nebude tak nudné. Nevšední hravé kousky jsou navrženy tak, aby zjednodušily konzumaci vajíček a zároveň pobavily děti i dospělé. Sváteční stolování díky nim dostane šmrnc.

Foto: WMF

Vtipný stojánek na vejce je praktickým kouskem do domácnosti. Skořápku rozbijete paličkou, její části můžete odkládat do čepičky.

Článek

Dekorativní stojánky na vajíčka najdeme podle průzkumu společnosti Seznam.cz v každé čtvrté domácnosti. Vykrajovátka na cukroví ve tvaru vejce se používají v 12 % domácností.

Další vychytávky na vajíčka – vařič vajec, ořezávátko na vejce, formy na sázená nebo čokoládová vejce jsou zatím využívány jen výjimečně.

Užitečným kouskem jsou zejména stojánky, které fungují trochu jako termoska a udrží uvařené vajíčko teplé po delší dobu. Ty ocení hlavně rodiny s malými dětmi, které je těžké dostat ke stolu včas, aby jim jídlo nevychladlo.

Foto: Geschenke, Yellow Octopus

Řada stojánků je navržena tak, aby udržela vejce déle teplé.

Praktickými kousky jsou hlavně stojánky na vajíčka s lžičkou, která má přesně takovou velikost, jaká je na vajíčko natvrdo nebo naměkko vhodná. Nejvychytanější kousky mají i slánku a nástroj na rozbití skořápky. Jde o modely vše v jednom, které užijete v průběhu celého roku.

Foto: Alessi

Stojánek na vejce ve tvaru panáčka obsahuje malou praktickou slánku v čepičce.

Z motivů jsou letos hodně trendy jednorožci. Ti jsou módním hitem na dívčích oslavách. Pokud chcete jít s dobou, můžete hravý motiv jednorožce uplatnit i v rámci velikonočních svátků.

Foto: Thumbs Up

Stojánek inspirovaný jednorožcem umožní rozbití skořápky o jeho roh.

Foto: MenKind

Stojány se lžičkou a vykrajovátkem na tousty dodají stolování náboj.

Netradiční servírování umocníte prostíráním s velikonočními motivy i speciálními vykrajovátky na toastový chleba ve tvaru trojúhelníků, koleček, blesků nebo hvězdiček.

Výzkum probíhal online dotazováním uživatelů Seznam.cz v období 31. 1. – 8. 2. 2019, dotázáno bylo 903 respondentů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Anketa

Líbí se vám stojánky na vajíčka, které nabízejí vše v jednom?
Ano, je to velmi praktické
0 %
Ne, je to nesmysl
100 %
Ne, protože vajíčka nejím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Velikonoční pestré dekorace s nádechem jara

Svátky jara jsou skvělou příležitostí, jak po šedivé zimě rozveselit domov barevnými dekoracemi. Že naše invence každý rok končí u malovaných kraslic? Tak se...

Výběr článků

Načítám