Hlavní obsah

Trendy křeslům vévodí námořnická modř a lehká elegance

Novinky, Kristýna Křížová

Doba masivních kožených křesel je už dávno minulostí. Byla sice velmi komfortní, ale v jednoduchém minimalistickém interiéru dnes působí příliš robustně a pro svou okázalost i kýčovitě. Nyní jsou v kurzu křesla nejen pohodlná, ale i efektní. Připravili jsme pro vás obrazovou přehlídku těch nejzajímavějších kusů v námořnickém stylu.

Článek

Z barev je letos velmi v kurzu námořnická modř. Prim hrají pruhy ve stylu námořnických triček i barevná kombinace různých odstínů modři.

Královskou modř volte do oficiálních prostor

Do kanceláří a oficiálních prostor se nejlépe hodí tmavší sytá královská modř, která bude dobře reprezentovat a dodá prostoru na serióznosti. Bleděmodré variace se naopak hodí do dívčích pokojů a do stísněnějších ložnic, kam přinesou nádech vzdušnosti a lehkosti.

Námořnická modrá barva působí uklidňujícím dojmem a je barvou moře, míru, vody, klidu a souladu. Je možné ji efektně kombinovat s barvou dřeva a s ošatkami z proutí, ratanu nebo z banánového listí.

Mohutnější křesla s látkovým potahem v bleděmodré barvě volte vždy snímatelné. Vyplatí se investovat do přírodních materiálů, které k interiéru zařízenému v námořnickém stylu neodmyslitelně patří.

Při výběru křesla vždy hleďte na funkci, kterou má zastávat. Relaxační křeslo by mělo mít opěradlo s větším sklonem a nesmí chybět opěrky. Sedák a opěradlo relaxačního křesla by měly svírat úhel cca 135 stupňů.

Kancelářské křeslo může chránit i proti hluku

Zajímavým tipem do kanceláře je křeslo, které po stranách chrání proti přílišnému hluku. To zaujme hlavně milovníky futuristického designu.

Pro maximální pohodlí se vyplatí pořídit podnožku, již oceníte hlavně při práci s notebookem. Stejnou funkci může zastávat i taburet zvolený ve vhodné výšce (o něco nižší než sedák).

Optimální sedák židle je anatomicky tvarovaný a lehce zaoblený, zároveň není příliš měkký. Měl by odpovídat postavě a mít přiměřenou šířku. Pro dlouhé večery strávené čtením nebo sledováním obrazovky se vyplatí bederní podpěrka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám