Hlavní obsah

Nejslavnější designové židle mají své remaky i v dětských verzích

Novinky, Kristýna Křížová

V historii moderního designu nalezneme celou plejádu slavných židlí, z nichž ta největší esa mají dnes své remaky i v dětském provedení. Malé Pantonky a Barcelony tak krášlí dětské pokoje a dětem přinášejí posezení na lety prověřeném nábytku, jehož design nevychází z módy celá desetiletí.

Článek

Design, který je stále trendy a který vás neomrzí, je dobrou investicí. Posezení na takových židlích, stoličkách a křeslech ocení nejen dospělí, ale i děti. V novodobých sériích remaků slavných židlí je nadchnou hlavně pestré barvy, kterými stoličky hýří.

Právě barvy vnímají děti ze všeho nejdřív, a tak se není čemu divit, že kolekce dětských židlí  v tmavých ponurých barvách byste hledali jen marně.

Potěší také kolekce thonetek, pestrými barvami jen hýří a v dětském pokojíčku jistě zaujme. Kolekce se drží osvědčeného originálu a na židličkách je to vidět.

Remake klasiky je někdy povedený, někdy méně. Některé firmy židle napodobují jen nepřímo, tam je pak výsledný vzhled méně pěkný.

Mnohem povedenější než vzhledově podobná verze židle Mravenec je křeslo Egg od stejného designéra. U něj se návrháři drželi originálu a výsledek stojí za to.

Hravou variantou, která slouží jednou jako hračka nebo stolek a jindy jako stolička, je židle s názvem Slon. Ta se hodí do interiéru dospělých i do dětských pokojů.

Povedl se i remake židle Diamant, jež se hodí spíš pro větší děti. Pohodlné posezení v ní zaručí přídavné polstrování.

Pracné čištění potahů odpadá u dětské verze umělohmotné Pantonky. Tento remake vznikl u příležitosti oslav navržení originálu. Dětské verze vynikají jasnými barvami.

Ať už jste příznivci jakéhokoliv interiérového stylu, vězte, že sázka na lety prověřené nábytkové kousky nemusí být od věci. Děti je pak možná ocení i po letech, kdy si rádi vzpomenou na designově povedené posezení, které se stalo součástí jejich světa her.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám