Hlavní obsah

Tapety imitující různé materiály promění prostor i bez náročných stavebních úprav

Novinky, tnk

V této době se mnoho z nás vrhlo na zvelebování a upravování interiérů. Posledním trendem jsou tapety, které na stěnách imitují jiné povrchy. A nejde zdaleka jen o staré známé cihloví. Stěny můžete proměnit i v plochy pokryté imitací korku, růžového mramoru nebo zlata.

Foto: Lime Lace (2x)

Díky tapetám s motivy dřeva nebo břidlicového obkladu dostane interiér zcela jinou atmosféru.

Článek

Pokud vás už nudí okoukané interiéry a chcete dodat prostoru jiný výraz, pak je volba tapety s motivem jiného povrchu tím pravým.

Ti, kdo chtějí, aby prostor působil vlídným a domácky teplým dojmem, mohou sáhnout po tapetách s motivem suků dřeva, bambusu nebo korku.

Foto: Lime Lace

Korek coby motiv na tapetě dodá interiéru na hřejivosti.

Velkým hitem je v poslední době mramor. Právě mramorové stěny jsou mnoho let znakem luxusu a nadčasové elegance. Pokud budete ale volit jen tapetu, berte v potaz, že jde stále o imitaci a vyhněte se tak dalším napodobeninám materiálů. Vsaďte spíš na minimalistické dekorace.

Foto: Nat Maks

V kurzu je bílý i růžový mramor v kombinaci se zlatými a měděnými prvky.

Ti, kdo hledají tapety do prostor, které chtějí prosvětlit, mohou sáhnout po kouscích imitujících oprýskaný plech nebo po těch inspirovaných listy papíru. Skvěle zapadnou hlavně do loftových a industriálnějších prostor.

Foto: Lime Lace (2x)

Pracovny ozvláštní tapety s motivem oprýskaného lakovaného vlnitého plechu nebo papíru.

V kurzu jsou také metalické materiály a inspirace zlatem, bronzem nebo mědí. Takový materiál dodá interiéru slavnostnějšího ducha a hodí se hlavně do obývacích pokojů a prostor určených k oslavám a reprezentačním účelům.

V trendy brutalistních interiérech, kterým vévodí sklo, chladná ocel a industriální prvky bude dobře vypadat tapeta imitující surový beton.

Foto: Mindthegap, Mineheart

Tapety inspirované zlatem nebo betonem zapadnou do industriálních interiérů.

Velkou změnu v interiéru bez stavebních úprav můžete udělat i pomocí paravánů a zástěn. Ty umožní rozdělení prostoru na funkční zóny a vytvoření více místa pro soukromí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám