Hlavní obsah

Skříně na víno - ideální doplněk kuchyní, loftů i pánských salonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi decentní sběratele vína, které postupně konzumujete, ale nechcete doma vinotéku připomínající chladničku? Pak právě pro vás mohou být v interiéru skvělým doplňkem střídmé skříně na víno. Jejich výhodou je, že v nich lze tento mok skladovat tak, aby nebyl všem na očích.

Foto: Designbotschaft, Sweetpea a Willow

Milovníci vína ocení komody i skříně, které mohou najít své místo v saloncích, obývacích pokojích i jídelnách.

Článek

Coby skříně na víno volte ideálně stabilní a robustnější kousky. Vinné lahve jsou těžké a je tak třeba, aby měly police dobrou nosnost. Prim bude hrát odolné ořechové, mangové, palisandrové nebo třešňové dřevo.

Tento typ skříní slouží podobně jako příborníky, jde o jakési rozšíření kuchyňského vybavení do interiéru. Tyto skříně tak můžete umístit jak do oblasti jídelen, tak do pracoven a obývacích pokojů.

Foto: Designbotschaft

Do pánských pokojů volte uměřenější design a spíše strohé tvary.

Při umísťování skříně do interiéru berte v úvahu zejména polohu stolku, na který budete víno hostům nebo rodinným příslušníkům servírovat. Měl by tak být co nejblíž, abyste nemuseli se sklenicemi odcházet daleko.

Pokud nemáte jinou variantu než umístit skříň o něco dále, pak si můžete pomoci pojízdným servírovacím stolkem na kolečkách.

Foto: Go Modern Furniture

Skříně na víno by měly obsahovat i závěsný systém na umístění sklenic.

Vhod přijdou skříně v tmavších tónech. Vybírejte kousky, ve kterých umístíte co nejvíce lahví a ideálně i naležato.

Do loftových interiérů se hodí předně skříně v lehce industriálním stylu.

Foto: Sweetpea a Willow

Výhodou těchto skříní je, že díky nim nepotřebujete tolik prostoru navíc v kuchyni.

Mějte na paměti, že pro správné skladování vína o optimálních teplotách slouží spíše vinotéky a klimatizované skříně na víno. Nechlazené skříně jsou tak vhodné spíše k uchování vín určených k rychlejší konzumaci.

Foto: Oka Uk

Ve skříni by neměl chybět prostor pro všechny servírovací doplňky.

V pokojích mladších konzumentů budou dobře vypadat skříně v lehkém retro stylu. Starší generace pravděpodobně ocení spíš uměřenější nadčasové minimalistické skříně, které budou ladit s ostatním vybavením interiéru.

Servírování sladkých pokrmů ve stylu našich babiček

Tipy a trendy

Žena má domov jako vytržený z jiného času. Konkrétně ze 70. let

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám