Hlavní obsah

Dijonská kuchyně vám bude ladit k zimní bundě

Novinky, Jana Nesvadbová

Asi jste už také zaregistrovali trend letošní zimy, jímž jsou bundy a kabáty v barvě hořčice. Právě tuto barvu vybral interiérový brazilský designér Diego Revollo pro kuchyň mladého muže obývajícího penthouse v São Paulu. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte ji nejen sezonně, a nejen na zimním oblečení.

Foto: Alain Brugier

Kuchyň zaujme na první pohled hodně netypickou barvou.

Článek

Nejenom barvou je ovšem tato pánská kuchyň zajímavá. Stejně neotřele je řešený i kuchyňský ostrůvek, jemuž by ovšem vzhledem k rozměrům lépe příslušel název kuchyňský ostrov. Je zavěšený od stropu, takže působí dojmem, jako by plul volně vzduchem a je dlouhý úctyhodných 4,5 metru.

Tento neotřelý nápad má jednu velice praktickou výhodu, a tou je zcela volná podlaha (z leštěného betonu) umožňující velice pohodlný úklid, zejména v případě jakékoli nehody, k nimž v kuchyni čas od času dochází.

Na rozdíl od kuchyňských skříněk je ostrov v bílé barvě ve vysokém lesku a jediným zařízením, které na něj designér umístil, je pětimístný plynový sporák. Nad ním ze stropu sestupuje dvojice černých tubusů digestoře.

Boční část ostrova funguje jako jídelní stůl pro čtyři osoby. Židle, kterými ji doplnil, jsou černé, drátěné, s výrazným polstrováním v temně fialové barvě, která se nikde jinde v kuchyni, ani v jejím bezprostředním okolí neopakuje.

Foto: Alain Brugier

Zavěšený ostrůvek umožňuje bezproblémový úklid.

Sporák je umístěn prakticky téměř naproti dřezu zasazenému do šedé pracovní desky linky. Právě tato barva je hlavním doplněním nezvyklé hořčicové žluté, v níž jsou bezúchytově řešena otvírání dvířek a všech skříněk a šuplíků.

S šedou pak dobře koresponduje barva dvou trub vestavěných po levé straně od pracovní plochy linky.

Nadšenec si postavil rodinný dům připomínající pohádkovou námořní pevnost

Tipy a trendy

Široká americká lednice v nerezovém provedení stojí téměř stranou, je vestavěna do boční stěny velké místnosti, která je obložena dřevem brazilského dubu v jeho přírodní, téměř medové barvě.

Designér ji tak ponechal ještě v rozumné vzdálenosti od pracovních ploch, přesto dost daleko od sporáku a trub, jejichž teplo by jí nedělalo dobře.

Ač tedy může kuchyň zasazená do místnosti o ploše 33 m² na první pohled působit velmi nevšedně, je ve skutečnosti zařízena neobyčejně prakticky a účelně, přitom však působí odlehčeně a elegantně.

Foto: Diego Revollo

Návrh vzhledu a uspořádání kuchyně

Anketa

Máte rádi současnou trendy hořčicovou barvu?
Ano, je skvělá!
54,7 %
Nevadí mi.
28,3 %
Ne, je příšerná.
17 %
Celkem hlasovalo 371 čtenářů.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám