Hlavní obsah

S elektrickým topidlem se zahřejete během chvilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujete vyhřát místnost doma či na chalupě, nebo si jen chcete přitopit v oblíbeném koutku obývacího pokoje či v koupelně, ale zapínat naplno topení se vám kvůli tomu nechce? Zkuste to s elektrickým topidlem.

Foto: Domo-Elektro

Výkonný teplovzdušný ventilátor DO7326F se speciálně navrženými lopatkami vrtule vytváří vzdušný vír v horizontálním i vertikálním směru přes celou místnost a dokáže tak efektivně a rychle zpříjemnit pobyt v chladné místnosti. Cena 1789 Kč

Článek

Zapnout topidlo do zásuvky a za chvíli mít teplo. Tak snadné to je! Jen je třeba vybrat si ze širokého sortimentu, který na trhu je, ten správný.

Teplovzdušná

Nejlevnější variantou jsou teplovzdušná topidla, která teplo vytvářejí okamžitě po zapnutí. Hodí se ovšem jen jako lokální vytápění, tedy spíše pro ohřátí části místnosti.

Výkonnější modely zvládnou vytopit i celou místnost. Pro alergiky ale ideální volbou nebudou, víří totiž prach.

Konvektory

Další možností jsou konvektory. Ty nasávají spodem studený vzduch, následně ho těleso ohřeje a vypouští ho vrchní částí zpět do místnosti. Proudící vzduch víří prach. Ve srovnání s horkovzdušnými topidly potřebují k nahřátí delší dobu.

Keramická topidla

Praktičtější bude některá z keramických topidel, která využívají moderní PTC topné články, což zaručuje nízkou spotřebu energie. Díky tomu se hodí i pro častější použití.

Navíc tato topidla nespalují kyslík a nevysoušejí vzduch jako běžné přímotopy. Vadit tedy nebudou alergikům ani astmatikům.

Topné panely

Podobný komfort nabízejí také topné panely, jež poskytují sálavé teplo. Mají vysoký výkon, nízkou spotřebu, jsou tiché a nevíří prach.

Olejové radiátory

K pravidelnějšímu topení dobře poslouží olejové radiátory, tedy elektrická topidla, jejichž žebra jsou naplněná topným olejem. Díky tomu vynikají dobrými akumulačními schopnostmi. Jinými slovy, radiátor vydrží teplý ještě poměrně dlouho po vypnutí.

Podle velikosti dokáže vyhřát i větší místnosti, respektive čím větší počet žeber radiátor má, tím větší prostor zvládne vytopit. Olejová topidla nevíří prach ani nevysoušejí vzduch. Jde ale o těžší přístroje, proto je většina modelů vybavená kolečky.

Anketa

Čím si nejraději přitápíte doma vy?
Radiátorem
55,4 %
Infrazářičem
6,3 %
Teplovzdušným topidlem
28,7 %
Keramickým topidlem
4,4 %
Konvektorem
5,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 572 čtenářů.

Infrazářiče

Zvláště v koupelnách se někdy používají infrazářiče, které naběhnou okamžitě. Jejich cena není vysoká. Což už se ale mnohdy nedá říct o spotřebě elektřiny. Hodí se tedy opravdu jen pro použití na krátký čas.

Tepelné čerpadlo a plynový kotel zároveň? Dává to smysl

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám