Hlavní obsah

Rekonstrukce, která dostala jedničku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smysl pro detail a jednoduchost je znát ve zdařilé rekonstrukci rodinného domu, jenž obývá čtyřčlenná rodina. Dům má jedno podlaží s podkrovím a užitnou plochu 225 m² a nachází se na okraji Brna.

Foto: Archiv architektů

V rámci rekonstrukce proběhlo zateplení fasády, výměna střešní krytiny, oken a dveří a propojení spodní části domu v jeden velkorysý prostor.

Článek

Majitelé si přáli zajímavý dům s prvky neotřelého designu, technologicky vyspělý, dokonale jednoduchý a snadno udržovatelný. Předmětem rekonstrukce bylo zateplení fasády, výměna střešní krytiny, výměna oken a dveří, změna dispozic vybouráním zděných příček.

Interiér v novém kabátku

Největší proměnou prošel interiér domu. Architekti propojili kuchyň, jídelnu a obývací pokoj, takže vznikl velkorysý prostor pro komfortní užívání. Jeho dominantou jsou velká okna s výhledem do zahrady a přímým vstupem na terasu s bazénem. Okna také přivádějí do místnosti dostatek denního světla. Jsou hliníková s izolačními trojskly, praktické jsou i hliníkové předokenní žaluzie. Chrání interiér v létě před zbytečným horkem, slouží i jako alternativní bezpečnostní prvek.

Architekti interiér navrhli v duchu severského minimalismu, převládá v něm barva bílá a šedá. Nejvíce používaným materiálem je hřejivý dub. Objevit jej lze na podlahách, nábytku, obložení stěn a schodiště. Koupelna a WC jsou řešeny atypicky, architekti zde využili cementovou stěrku a velkoformátové obklady.

Technické informace:

Zastavěná plocha objektu: 140 m²

Obestavěný prostor: 1260 m³

Užitná plocha: 225 m²

Výměra pozemku: 305 m²

Architektonický návrh: Gebas atelier architects

Okna: hliníková s izolačními trojskly vybavená hliníkovými předokenními žaluziemi, Pakl Olomouc

Vytápění: tepelné čerpadlo vzduch/vzduch, TC Mach Moravský Krumlov

Chlazení: klimatizace, LG smart iverter

Vybavení interiéru: Sargánek, v souladu s návrhem architektů

Stavební práce: Zednictví Jeneš

Dělicí příčky prostor logicky rozčlení, skleněné dodají i světelný komfort

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám