Hlavní obsah

Rádi obměňujete dekorace, ale nechcete je skladovat? Pak volte svíčky nezvyklých tvarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svíčky neodmyslitelně patří k podzimnímu a zimnímu aranžmá. Díky nim vykouzlíte v interiéru útulnou atmosféru a dodáte prostoru na hřejivosti. Nemusí se však zdaleka jednat o nudné kousky.

Foto: Heavenly Homes and Gardens, Design Gift Shop

Bábovka a konzerva plná mandarinek jsou ve skutečnosti svíčkami.

Článek

Ti, kteří si rádi zpestřují výzdobu domova a vyhledávají změnu, mohou ocenit svíčky ve tvaru dortu, koláče, sošky nebo plechovky od sardinek. Na podzim se nepochybně budou hodit kousky v podobě dýní, které se stanou stylovou dekorací ideální pro toto roční období.

A až svíčka dohoří, můžete si koupit další v podobném duchu a vyhnout se tak skladování mnoha malých dekorací.

Foto: Annabel James

Svíčky ve tvaru šišek se dobře hodí do podzimního a zimního aranžmá.

Kromě svíček lze za sychravých dní v interiéru uplatnit i řadu prvků, které jsou typické pro styl hygge. Neměly by v něm chybět umělé či pravé kožešiny, aromalampy a hebké látky, které také dodají prostoru hřejivost.

Foto: Talking Tables

Dýně k podzimu patří. I ty, které jsou ve skutečnosti jen svíčkami.

Hravé svíčky pak zkuste na stole rozmístit do neobvyklých dekorativních zátiší. Na podzim budou dobře vypadat kousky ve tvaru hub aranžované na umělém mechu. Jídelní stůl tak dostane pohádkového ducha.

Foto: Talking Tables, TakaTomo

Svíčky si můžete snadno splést s muchomůrkami.

Pokud chcete své hosty pobavit, sáhněte nejen po svíčkách, které jinak vypadají, ale také po těch, které jinak voní. A nemusí jít jen o sladké a jemné esence. Interiér může provonět například i aroma vašeho oblíbeného fast foodu.

Foto: Yellow Octopus

Svíčka může vonět jako hranolky, slanina nebo smažené kuřecí stripsy.

Dekorování interiéru je hravou disciplínou, která by měla přinášet radost a zábavu. Nebojte se proto letos popustit uzdu fantazii a vsadit na kousky, které se svíčkami na první pohled nemají mnoho společného.

Nábytek z barelů je skvělou volbou do industriálních interiérů

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vonné svíčky, Atypické svíčky, Votivní svíčky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám