Hlavní obsah

Nábytek z barelů je skvělou volbou do industriálních interiérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařizování loftových a industriálních prostor si žádá speciální přístup. Pokud chcete podtrhnout půvaby lehce průmyslových interiérů, volte odhalené konstrukční prvky i materiály a nechte se inspirovat třeba i netypickým nábytkem vzniklým z kovových barelů.

Foto: Design Italy, Barrel12

Z barelů může vzniknout umyvadlo i kuchyňská skříňka

Článek

V interiérech, které jsou svou podstatou trochu industriálnější a surovější, přijdou vhod chladnější a strohé materiály, jako je beton, sklo a kov. A právě kovové objekty jsou rozhodně prvkem, který by v industriálnějším interiéru neměl chybět.

Foto: Lockengeloet

Barely mohou sloužit coby skříňky i konferenční a kávové stolky

Nábytek vzniká z barelů, které nebyly využívány, a nejsou proto nijak znečištěné. Jejich výhodou je celkem nízká pořizovací cena a také to, že šikovný domácí kutil si zvládne obdobný nábytek vytvořit sám doma.

Foto: Design Italy

Klasikou jsou barely coby úložné prostory

Pokud zařizujete interiér, který je jinak barevně neutrální a nevýrazný, nemusíte se bát nábytku, jenž je z barelů lakovaných výraznou barvou. Prostoru dodá barevný akcent šmrnc a bude díky němu působit živějším a zabydlenějším dojmem.

Foto: Barrel12

Tyto exempláře se hodí do industriálnějších interiérů

Z barelů mohou vznikat barové i konferenční stolky, polstrovaná křesla a barové židle, úložné skříňky, hodiny a další prvky. Pokud chcete, aby nábytek dobře zapadl do industriálních prostor, můžete volit kusy s patinou a „raw“ vzhledem, dekorované třeba technikou airbrush, tj. technikou stříkání barvy pomocí stlačeného vzduchu.

Foto: Lockengeloet

Z barelů vznikají i stylové barové stolky

Tento typ nábytku najde uplatnění zejména v interiérech mladší generace, ve společenských místnostech, klubech a také v restauracích.

Sedačka je dáma v mnoha rolích

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Sudy a barely

Může se vám hodit na Firmy.cz: Výroba zakázkového nábytku

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám