Hlavní obsah

Proměňte pracovní koutek určený pro home office v přírodní oázu

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho společností v dnešních dnech opět posílá zaměstnance na home office. Pokud patříte mezi ty, kdo jsou nuceni pracovat z domova nebo to děláte s láskou a baví vás to, zkuste si zařídit pracovní místo tak, aby na vás působilo příjemně a necítili jste se v něm unavení. K tomu bezpochyby dopomohou vhodně zvolené rostliny.

Foto: Garden Trading

Kancelářský prostor zpestří i trendy závěsné květináče.

Článek

Prostředí, ve kterém pracujete, je zásadní pro to, abyste udrželi soustředěnou mysl a pozitivní přístup. Proč si práci z domova ostatně nezpříjemnit. A právě rostliny jsou rychlý a relativně levný způsob, jak osvěžit domácí kancelář.

Ne každý má z domácí kanceláře výhled do zeleně, která uklidňuje oči i psychiku. Pokud tedy patříte mezi ty méně šťastné, zkuste si kancelář vybavit alespoň rostlinami na poličkách, s kterými můžete dosáhnout i efektu zelené stěny a na parapetech a stoličkách.

Foto: Sonya Winner Rug Studio

Prostor doladí i truhlíky na poličkách.

Pokud už nechcete vytvářet nebo kupovat zelenou stěnu, o kterou musíte pečovat, zvolte tapety s přírodním rostlinným motivem. Dobře bude vypadat motiv kapradí, trávy nebo nyní velmi trendy motiv exotických palmových listů.

Foto: Mindthegap, Twist of Somerset

Prostor proměníte v přírodní oázu i díky tapetám s rostlinným motivem.

Pokud chcete, aby rostliny v kancelářském koutku co nejvíc vynikly, nechte je v prostoru barevně co nejvíc vyznít. Prim budou hrát neutrální barvy. V pánské kanceláři zeleň nejlépe vnikne v tmavých šedavých tónech, dámský koutek zase halte do světlých pastelových nebo bílých tónů.

Foto: Photolini CJ Quadrat

Rostliny oživí všechny tmavé interiéry.

Přírodního ducha kancelářskému koutku dodají i další naturální prvky, jako je dřevěný nábytek, kameny místo těžítek atp. Pokud chcete všestranný kus nábytku, investujte do robustního a elegantního stolu, který můžete kdykoli použít pro práci doma. Stůl kombinujte s pohodlnou židlí, ideálně s kancelářskou.

Foto: Idyll Home

Dojem, že jste v přírodě umocníte i použitím dřeva.

Rostliny jsou nejen ideální pro modernizaci kancelářských prostor a koutků pro home office, ale jsou také skvělé pro zdraví, čištění vzduchu, zvýšení koncentrace a produktivity, zlepšení nálady a zmírnění stresu. Zkuste v interiéru využít i závěsné květináče a zpestřete jimi celý byt.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám