Hlavní obsah

Inspirace pouští vnese do interiéru klidnou atmosféru

Novinky, Kristýna Křížová

Pokud hledáte inspiraci pro zařízení interiéru a místností, které mají sloužit primárně k odpočinku, možná vás zaujmou kousky, které imitují pouštní prostředí. Světlá písková barva a motivy písečných dun kombinované se střídmou vegetací vytvoří v interiéru atmosféru plnou klidu a míru.

Foto: Nedgis, Desenio

Prostor inspirovaný pouští působí uklidňujícím dojmem.

Článek

V interiéru by rozhodně neměl chybět motiv písečných dun a písečných přesypů. Jejich tvar mohou mít třeba stínidla lustrů a lamp nebo se mohou coby motiv objevovat na textiliích.

Abyste umocnili dojem z těchto kousků, volte je v barvách, které písečné duny skutečně mají.

Foto: Nedgis

Osvětlení připomínající duny dodá prostoru na zajímavosti.

Prostor zařízený v tomto duchu by měl být předně hodně světlý a dekorovaný jen opravdu hodně střídmě. Hlavními dekoracemi by se měly stát předně rostliny. Ideálně skutečné palmy či kaktusy.

Foto: Lime Lace, Sweetpea a Willow, Desenio

Barva písku na nábytku nesmí chybět.

Rozhodně nezapomeňte na kousky ve zlaté barvě, které budou k interiéru inspirovanému pouští perfektně ladit. Prvky barevně připomínající sluneční svit přijdou rozhodně vhod a interiér doladí k dokonalosti.

Foto: ACH Collection, Sweetpea a Willow

Uplatněte motivy dun i palem.

Nepochybně se vyplatí vsadit i na tapety se zmíněným vzorem připomínajícím písečné duny. Zbytek interiéru pak laďte do světlé pískové barvy a máte téměř vyhráno. Vhod přijdou i textilie v boho stylu a s orientálními ornamentálními či etno motivy.

Foto: Cotton a Olive, Lime Lace

Tapety s motivem inspirovaným pouští dodají prostoru na originalitě. Kombinujte je s textiliemi s etno motivy.

Pokud jde o barevnost, rozhodně se vyplatí kromě světlé pískové barvy volit i přírodní zemité tóny. Skvělou inspirací jsou barvy pamp, jihoamerických úrodných nížin.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám