Hlavní obsah

Nechte se inspirovat uklidňujícími interiéry s motivem lesa

Novinky, tnk

Hektický život v dnešní době řadu lidí motivuje k zařizování interiérů tak, aby uklidnily jejich psychiku. Ideální inspirací pro vytvoření takového klidného a spirituálního prostoru je motiv lesa. Máme pro vás tipy na věšáky a lampy ve tvaru kmenů a větví, velkoformátové samolepy i trendy polštáře s lesním motivem.

Foto: MeroWings International

Kromě tapety s námětem lesa volte i povlečení s motivem kůry a koberce inspirované dřevěnými letokruhy.

Článek

Výhodou zařizování interiéru v tomto stylu je, že můžete použít spoustu levných dekorací, hodí se břízové větve, které můžete nechat v interiéru efektně nasvítit nebo z nich vytvořit věšáky, stejně tak uplatníte jako dekorace šišky nebo třeba špalky ze dřeva.

S vlastními výrobky a dekoracemi šetřete

Dejte si ale pozor, abyste interiér nezaložili jen na vlastních kutilských výrobcích, prostor by pak mohl působit spíš jako trampská nebo skautská klubovna. Dekorace s motivem lesa se hodí předně do jednoduchých interiérů zařízených v minimalistickém a moderním stylu.

Foto: Novinky.cz, Ikea

Zleva: zajímavým nápadem je použití nasvětleného borovicového dřeva na kontrastní výmalbě. Efektně vypadají i designové kousky z kvalitního neupraveného borovicového dřeva z kolekce Nornäs.

V poslední době jsou trendy interiérové kousky ze surových špalků, které designéři navrhují do interiérů jako sedací nábytek. Jde zároveň o dobrou inspiraci pro moderní kutily, kteří se chtějí pustit do výroby podobných kousků. [celá zpráva]

Do prostoru inspirovaného krásami lesa se hodí i plstěné sedací objekty vycpané pěnou, které připomínají obří balvany.

Foto: Eco Chic, Country Culture, einrichten-design.de, Skandivis

Volte co nejvíc doplňků s motivem nebo tvarem připomínající atmosféru lesa. Zabodujete i s kulatým nástěnným samolepem nebo dubovým věšákem napodobujícím větev.

Interiéru dekorovanému výraznou tapetou s motivem lesa sluší kvalitní dřevěná podlaha, na které je dobře vidět struktura dřeva.

Hodí se všechny dekorace v přírodním stylu, jako je rákosové prostírání, lněný nebo bavlněný ubrus. Uplatníte i obrázky s fotkami svých oblíbených lesních zákoutí.

Foto: Wallpapered.com, Ambivalenz

Tapeta z fotky zasněženého lesa dodá v komninaci s červenými doplňky interiéru dramatickou atmosféru. Do interiéru zapadne i věšák z desky s motivem lesa.

Letos jsou hodně trendy i černobílé fotomotivy na ložním prádle a jiných textilních doplňcích. Ty jsou typické pro skandinávský styl, kterému vévodí jednoduché a nekomplikované prvky s tlumenou barevností.

Foto: Novinky.cz, Design Studio Home

Do domácnosti si můžete pořídit i utěrky nebo povlečení ve skandinávském stylu.

Pro vykouzlení klidné atmosféry volte tlumené nepřímé osvětlení. Vhodné jsou i svícny inspirované krásou lesa vytvořené z březové kůry nebo svíčky dekorované celou skořicí či listy.

Foto: My Bearded Pigeon, The Contemporary Home

Kouzelnou atmosféru dodají motivy kmenů porostlých mechem, dekorace z šišek i svécny z březové kůry.

Nezapomeňte, že k vytvoření relaxační atmosféry je neodmyslitelně třeba i vůně a hudba. Volte proto aromalampu s olejem s vůní borovicového dřeva a hudbu se zvuky lesa nebo jiných přírodních oblastí.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám