Hlavní obsah

Pestré velikonoční dekorace vnesou do interiéru opravdové jaro

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítání jara v interiéru se každoročně nese v duchu pestrých barev, které symbolizují návrat zeleně. Tlumené pastely a tóny sytě žluté barvy v kombinaci se světle zelenou dovedou rozjasnit každý interiér a vdechnout mu svěžest. V kombinaci s proutěnými koši potěší všechny milovníky příchodu teplejšího počasí.

Článek

Ve velikonočních dekoracích by neměly chybět drobné květinové motivy, pestrá vajíčka, zajíčci a jemné lemování ve světlých barvách. Ideální doplňkovou barvou na velikonoční stůl je žlutá, která symbolizuje slunce, žně, hojnost a dodává optimismus.

Pletené koše různých tvarů a velikostí v kombinaci s mísou s vypěstovanou zelenou trávou navodí příjemnou atmosféru doma i venku na zahradě. Parádu udělají i keramické květináče v jasných barvách.

Koše jsou vhodné nejen na ovoce a drobnosti, ale i na aranžování. Vybrat si můžete hranaté nebo oválné, vysoké i mělké. K velikonocům se tradičně více hodí ty s vejčitým oválným tvarem.

Foto: Profimedia.cz

Pokud jen trochu počasí dovolí, můžete přesunout sváteční snídani do zahrady. Umocní to dojem z jara.

Foto: Profimedia.cz

Do dekorování stolu můžete zapojit i děti.

Použijte velikonoční výslužku jako součást dekorace

Drobné cukrovinky můžete po velikonocích vystavit a užít je jako dekorace. Stačí najít vhodnou aranžovací mísu, kterou může být mělký košík nebo stříbrná mísa.

Dekoraci můžete zpěstřit květinami v kombinaci s klubíčky, které oživíte barevnými bavlnkami nebo veselými stužkami z pomlázky. Na klubíčka nebo smotky látek stačí vyšít jednoduché hvězdičky a aranžmá získá nový rozměr a větší bohatost a pestrost.

Jako květinové dekorace volte cibuloviny, nejpůsobivější jsou hyacinty, ty navíc nevyžadují žádnou speciální péči. Typicky jarní květinou jsou ale i narcisky nebo tulipány.

Na velikonoční tabuli by neměly chybět syté barvy a přírodní materiály. V kurzu je proplétání, proužky tón v tónu a všechny druhy proutěných košů v kombinaci se zelenými rostlinami a žlutými stuhami.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled je jasné, ke kterému vajíčku patří jaká lžička.

Foto: Profimedia.cz

Velikonoční dekorace v přírodním stylu: nebarvená vajíčka, sláma a květiny.

Anketa

Zdobíte na Velikonoce interiér?
Ano.
33,7 %
Jen střídmě.
55,7 %
Ne.
10,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 883 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám