Hlavní obsah

Kuchyňský textil ve francouzském stylu dodá interiéru ležérní šmrnc

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oživit interiér v jídelně nemusí být nic těžkého. Stačí sáhnout po těch správných textilních doplňcích ve střízlivém a elegantním francouzském stylu. Vyhnete se tak nutnosti řešit interiérové nedokonalosti kuchyně či jídelny a prostoru dodáte ležérní šmrnc.

Článek

Při vybírání textilu bude nejlepší, když se budete držet francouzských značek. Nudný kuchyňský interiér, který už má nejlepší léta za sebou, je možné oživit vkusnými doplňky. Patří sem hlavně kuchyňské utěrky, kostkovaný ubrus a prostírání z přírodních materiálů.

Nejoblíbenějším je vzor„vafle“ doplněný výšivkou. V barvách vsaďte na uměřenost a krémové pastely.

Elegantní utěrky se hodí jako dekorace

Textilie ve francouzském stylu jsou sice uměřené, vzory na nich ale nechybí. Do moderního bytu se tak hodí zejména jednobarevné utěrky s decentním motivem bylinek, oliv nebo kuchyňských náčiní.

Pro venkovní kuchyň je možné zvolit výšivku různých druhů ovoce a zeleniny nebo konvičky mléka. Nebojte se ani motivů drobných květin. Takové utěrky pak dobře poslouží jako efektní dekorace.

Od utěrek očekáváme dobrou savost, udržovatelnost a dlouhou trvanlivost.

Kombinace bavlny a lnu je pro kuchyňský textil ideální

Nejlepším materiálem pro kuchyňský textil je bavlna a len. Tyto materiály mají dobrou savost. Na leštění sklenic se nejlépe hodí lněné utěrky, které nepouštějí vlákna a navíc jsou odolné proti nečistotám.

Zábavný je textil s recepty pro přípravu typického francouzského dezertu - créme brulé či čokoládového dortu.

Interiér by měl působit jemným a svěžím dojmem

Barevně interiér osvěží tóny levandulově fialové a barvy citrusů. Jemného dojmu docílíte za použití krajky a drobných výšivek. Dojem vzdušnosti přinese kombinace bílé a modré barvy.

Rozhodně se vyvarujte motivů spojených se současností, hledejte vzory, které byly v kurzu už před lety. Dobře budou vypadat i přírodní motivy a jednoduchá béžové prostírání.

Jemné zemité barvy na textiliích dodají prostoru na eleganci. Barevnost by měla být tlumená a rozhodně ne agresivní.

Textil kombinujte se dřevem a proutím

S textilními doplňky ve francouzském stylu bude dobře korespondovat dřevo, bílý lakovaný nábytek s ornamentem a jednoduché kovové příbory.

Vyhněte se všem křiklavým barvám a plastům. Vsaďte na tradiční materiály i vzory a na klasický styl prostírání.

Anketa

Líbí se vám francouzský styl kuchyňského textilu?
Ano.
93,3 %
Ne.
6,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 550 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám