Hlavní obsah

OBRAZEM: Ekologické odpadkové koše šetří přírodu a zaujmou vtipným designem

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italští designéři letos přišli se zajímavým projektem, s návrhy ekologických košů. Celá sada návrhů, které vytvořili, si vytkla hned dva cíle, ušetřit náš čas a také přírodu. Jejich odpadkové koše jsou velmi atypické, ale zato vynikají praktičností.

Článek

Nejvíce zaujal koš s názvem název Fabriano, skládá se celkem z padesáti papírových vrstev. Když je koš plný, stačí první vrstvu vzít a vyhodit. Majitel koše tak nemusí pracně nandavat nový sáček. Díky papírové konstrukci koše do něj ale není možné vyhazovat běžný kuchyňský odpad.

Ekologický koš se hodí na kancelářský odpad

Hodí se spíš do kanceláří na klasický papírový odpad. Koš je vyroben z recyklovaného papíru a připomíná filtr na kávu nebo formu na pudink. Sami designéři jej pojmenovali muffin cup (forma na muffiny).

Návrháři navrhovali hlavně koše na tříděný odpad. Poslední výzkumy vykazují, že přes 80 % lidí odpad třídí. Chování ohleduplné k životnímu prostředí je podle nich vlastní spíš lidem s vyšším vzděláním a s dobrou životní úrovní. S výsledky průzkumů se můžete seznámit zde

Návrhy ekologických košů vznikly v rámci milánské výstavy Dismettiamola, která byla součástí letošního Design weeku. Praktické ekologické košmají napomoci masovějšímu třídění odpadů. Tipy na správné třídění odpadů si přečtěte zde. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám