Hlavní obsah

Nábytek jako umělecký kousek s praktickým využitím

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že umění nemusí jen zdobit, ale může mít i praktické využití, je přesvědčena britská dvojice architektů spolupracující pod značkou Peter&Pearce. Tuto myšlenku rozvíjejí v praxi a za svůj materiál si zvolili dřevo.

Foto: Beate Sonnenberg

Hravý vzhled je bonusem odkládacího stolku vybaveného čtyřmi zásuvkami. Je vyroben z javoru a kudrnatého javoru, reliéfní detaily jsou z ořešáku černého. Rozměry: 75X50x40 cm (šxhxv).

Článek

Oba designéři Peter Rolfe a Nick Pearce mají za sebou vlastní tvůrčí dráhy v oboru nábytkářského průmyslu. Pro jejich práci je charakteristický čistý styl a poctivý přístup k materiálu, s nímž pracují.

Foto: www.peterandpearce.co.uk

Komoda, která zalahodí nejednomu mužskému oku. Je ručně vyrobená, v životní velikosti, tedy zhruba 70 cm vysoká. Šuplíčky v jejích útrobách mohou ukrýt tajnou milostnou korespondenci, drobné suvenýry z nočních výprav, anebo jen kuřácké potřeby.

Dalo by se říci, že tito Britové tvoří nejprve umělecké objekty, a teprve až ve druhém sledu kusy nábytku. Jejich výtvory mají elegantní, moderní vzhled a navíc slouží jako různé druhy úložných prostor. Díky tomu žádné z jejich děl nezůstane odsouzené k tomu, aby stálo někde v rohu, a po čase, když se okouká, se na něm už jen hromadil prach.

Foto: www.peterandpearce.co.uk

Tato metr a půl vysoká skultpura z koulí v sobě ukrývá nenápadné skladovací prostory v podobě šuplíčků. Pokud je budete dobře dovírat, můžete je používat i jako sejf. Kterého zloděje napadne, že tato socha v sobě ukrývá poklad?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám