Hlavní obsah

Z vany pokryté krystaly bude nejen návštěvám přecházet zrak

Novinky, nes

Jestli vám vaše luxusní koupelna pořád připadá poněkud nezáživná a okoukaná a máte na účtu nepotřebných 4,5 miliónu korun, určitě neopomeňte zajet do Londýna, do obchodního domu Harrods. Nabízejí tam totiž nádhernou vanu pokrytou krystaly od Swarovského, která se blyští tak, až oči přecházejí. S tou vytřete zrak každé návštěvě.

Foto: Profimedia.cz

Blyštivého efektu výrobce dosáhl použitím čtyř různých druhů krystalů.

Článek

Vanu vytvořila britská firma Catchpole & Rye zabývající se tradičně výrobou luxusního koupelnového vybavení. Název vany, která je spíše uměleckým dílem než prostým doplňkem domácnosti, zní Swarovski Element Saracen bath.

Foto: Profimedia.cz

Křišťálová vana se prosadí prakticky v jakémkoli interiéru.

Vlastní koupací nádoba je litinová, se smaltovaným vnitřkem. Volně stojící vanu nesou čtyři pařátovité nohy. Vnější strana je pokryta 22 000 krystaly, které na ni pracovníci firmy ručně lepili déle než 200 hodin.

Umístění každého drobounkého krystalku přesně na jeho místo bylo opravdovým oříškem, ale tvůrci si podle postřehu reportérů z Daily Mail nakonec poradili přímo geniálně, k manipulaci používali tužku s koncem pokrytým lepidlem blu tack, jež svou charakteristikou připomíná modelínu.

Foto: Profimedia.cz

Volně stojící vanu podpírají pařátovité nohy.

Vana je vyzdobena čtyřmi druhy krystalů. Plocha osázená prvky stejného druhu by totiž nevytvářela ten pravý blyštivý efekt. Základním odstínem díla, které je vystaveno nikoli v Harrods, ale v předváděcích prostorách firmy Catchpole & Rye v Kentu, je bílá.

Výrobce při eventuální tvorbě dalšího kusu na zakázku však může použít i krystaly jiných odstínů, například zlaté, modré či zelené. Zákazník se při objednávce nemusí držet nijak zpátky, na vaně z krystalů výrobci vyvedou i jméno nebo erb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám