Hlavní obsah

Na střeše nákupního centra v Šen-čenu vyroste obří lyžařské středisko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba s názvem Huafa Snow World bude umístěná v rychle se rozvíjejícím městě Šen-čen na jihu Číny. Centrum nabídne 80 000 metrů čtverečních vnitřních obchodních prostor a lyžařské plochy. Má jít o největší konstrukci tohoto druhu na světě.

Foto: Profimedia.cz

Sjezdovka bude prostorově hodně velkorysá.

Článek

Návrh lyžařského zařízení s tematickými obchody a hotelem je dílem architektonické společnosti 10 Design.

Plocha má být opravdu velkorysá, lyžovat se má na ploše 131 hektarů. Podle internetového magazínu NewAtlas půjde o největší objekt tohoto druhu na světě. Objekt bude víceúčelový a má obsahovat i kancelářské a obchodní i rezidenční prostory, taneční sál s panoramatickým výhledem na sjezdovku, restaurace, kulturní instituce a také hotel.

V lokalitě je o zimní radovánky nouze a obyvatelé tak musí za sněhem daleko dojíždět nebo využít menších krytých lyžařských středisek.

Foto: Profimedia.cz

Obyvatelé města nebudou muset vyrážet za lyžováním do hor.

Vlnitá střešní konstrukce je podle webu GlobalConstructionReview navržena ve spodní části jako řada vzájemně propojených boxů. Podle studie se nad hranatými tvary bude tyčit zvlněná stavba obsahující 441 metrů dlouhý lyžařský svah, který bude 83 metrů vysoký. Nebudou chybět další zábavní atrakce se zimní tematikou, které mají do centra nalákat zákazníky.

Samotná sjezdovka bude pokryta solárními panely, které budou generovat energii potřebnou pro provoz lyžařského centra a komerční budovy.

Foto: Profimedia.cz

Milovníci zimních sportů si bezesporu protáhnou sezonu.

Místem prochází od severu k jihu městská zelená osa, která návštěvníkům nabídne působivé výhledy na nedaleké nábřeží. Areál bude rozdělen do tří hlavních sekcí. Zábavní zóna se bude nacházet na západní straně, kulturní a občanská zóna bude integrovaná do zelené osy a obchodní zóna bude propojena se sousedními budovami.

Pro vytvoření zimní atmosféry budou na fasády připevněny keramické desky a hliníkové panely, které mají napodobit ledovce a ledové krystaly. Návštěvníci tak mají získat co nejautentičtější pocit, že jsou opravdu na horském svahu.

Otevření stavby je podle titulu webu Dezeen naplánované na rok 2025. Objekt má sloužit k propojování lidí a byznysu. Středisko totiž vznikne na klíčovém místě, napojeném na letiště a meziměstský dopravní uzel. Cílem je do střediska nalákat nejen turisty, ale i místní obyvatele.

Architekt navrhl na střechu čínské základní školy běžeckou dráhu

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Šen-čen
10 Design

Související články

Výběr článků

Načítám