Hlavní obsah

Motiv medvědů se hodí do dětských pokojů v severském stylu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte inspiraci pro zařízení dětských pokojů a chcete jim dodat na zajímavosti, zkuste uplatnit motiv medvědů. Ten se skvěle hodí i do interiérů ve skandinávském stylu, pro který jsou přírodní motivy typické. Děti taková výzdoba potěší a dětský pokoj pak lehce sladíte s ostatním zařízením domova.

Foto: Nedgis, Gyrofish

Náladové lampičky zútulní dětské pokoje po setmění.

Článek

Medvědovité šelmy jsou u dětí velmi oblíbené. Jen málokteré dítě nemá v raném věku svého plyšového medvídka. Pokud si tento motiv zamilují, nebojte se ho uplatnit i na tapetách, poličkách a sedacím nábytku. Prostor pak bude působit sladěným dojmem.

Foto: Design Shanghai, Lime Lace

Děti pobaví medvěd na sezení i netradiční police.

Ideální je motiv medvědů kombinovat s přírodními materiály typu dřevo, proutí, kámen atp. Právě ty jsou totiž pro severský design typické a naprosto neodmyslitelně k němu patří.

Foto: Blue Brontide, Beaumonde

Volte přírodní materiály.

V dětském pokoji rozhodně nezapomeňte na vhodnou výmalbu. Ideální je polární bílá, případně blankytně modrá. Interiér pak dostane chladnější tóny a bude s motivem skvěle korespondovat.

Foto: The French Bedroom, Design Gift Shop, The French Bedroom Co

Tento motiv se skvěle hodí hlavně ke skandinávskému stylu.

Rozhodně se vyplatí zůstávat u jednotné barevnosti a vyhnout se křiklavým a příliš sytým barvám. Vhodná je kombinace tón v tónu. Díky tomu motiv medvědů dobře vynikne a prostor bude působit jednotným dojmem.

Foto: Ella James, Sweetpea & Willow

Textilie s motivem medvědů v modrých tónech působí uklidňujícím dojmem.

Pokud hledáte inspiraci do dětských pokojů, možná u vás najde uplatnění i mátově zelená barva. Ta s motivem medvědů také dobře koresponduje a je velkým trendem posledních let.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám