Hlavní obsah

Mladá žena přetvořila nudnou zahradu ve stylu seznamovací reality show

Zahradu jako z reality show Love Island si vysnila 26letá Skotka Alex Lawsonová z Aberdeenu. A protože je to činorodá žena, ve volných chvílích se pustila do práce a neváhala za potřebné vybavení utratit v přepočtu 145 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Skotka si přestavěla terasu, nechybí tam vířivka nebo ohniště Video: AP

 
Článek

Alex je velkou fanynkou nejrůznějších pořadů a magazínů věnovaných bytovému designu a tak se už nemohla dočkat, až se nastěhuje do svého prvního vlastního domova, kde si vše, co nastudovala, bude moci konečně sama vyzkoušet, natrénovat a vytvořit si prostředí, které bude přesně odpovídat jejím představám a stylu.

To, čím se jí její nový řadový dům zalíbil, byla dlouhá úzká zahrada vzadu za ním. Hned od začátku měla jasno, že jakmile bude mít čas a trochu našetří, pustí se do její úpravy. A jasno také měla v tom, jak by zahrada měla vypadat.

Inspirací se jí staly exteriéry z britské seznamovací show Love Island. Základem tohoto stylu je kruhové ohniště s posezením okolo (ideálně do půlkruhu), bazénem (nebo alespoň vířivkou) a také dřevěné obložení co největšího počtu okolních ploch.

Aby se jí všechno na nevelkou zahradu pěkně vešlo, neváhala odstranit hlavní vrata, která nahradila jen vstupními dveřmi posunutými ke straně. Hned vedle nich pak začíná dřevěná vyvýšená terasa čtvercového tvaru stíněná velkým slunečníkem. Právě zde je kruhové ohniště se sedačkou a vajíčkovým křeslem.

Foto: Profimedia.cz

Místem, kde se soutěžící seznamovací reality show scházejí, je kruhové ohniště s polokruhovým posezením.

Největší investicí byla úprava terénu, na kterou si najala firmu. Za tyto práce zaplatila 3500 liber (cca 102 tisíc korun). Zbytek pak už zvládla svépomocí a často za použití recyklovaného materiálu.

Plot ze všech stran obložila latěmi, také hned u domu postavila pergolu, pod níž umístila vířivku.

Firma chtěla za úpravu nevelké zahrady 180 tisíc. Raději si vše udělali sami a za třetinu

Zahrada

Jak uvádí web Daily Record, práce mladé ženě zabraly dohromady šest týdnů, přičemž se proměně své zahrady mohla věnovat jen ve chvílích volna, a hlavně pak o víkendu. Celkové náklady pak dosáhly hodnoty 5000 liber, tj. 145 tisíc korun.

Anketa

Napadlo by vás zařídit si zahradu podle nějaké televizní soutěže?
Kdyby se mi to líbilo, proč ne?
25,1 %
Tak to vážně nevím.
5,5 %
Ne. Mám svou hlavu a svůj vkus.
54,5 %
Já hlavně na televizi nekoukám.
14,9 %
Celkem hlasovalo 1342 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám