Hlavní obsah

Těšíte se na jaro? Nalaďte se prohlídkou zahrady naší čtenářky

– Šenov

Na svou zahradu v Šenově to nemá naše čtenářka paní Jarmila z domova daleko. Dostala ji spolu s pozemkem od rodičů. Na začátku ale nevypadala tak pěkně jako nyní. Léta práce se zkrátka vyplatila.

Foto: Archiv čtenářky

Nápaditě kombinované dřeviny vytvářejí zákoutí, které potěší oko v každé roční době.

Článek

Čtyři generace rodiny paní Jarmily vlastnily v Šenově pozemek a zahradu s rekreační chatou. Naše čtenářka v nedávné době ale pozemek nakonec prodala a ponechala si pouze zahradu.

„Je mi 78 let, už se o zahradu starám od svých 30, kdy jsem ji dostala od svých rodičů. Původně tam byly jen kopřivy a louka. Založila jsem ji z malých sazenic,” napsala nám paní Jarmila.

Zahrada funguje jako okrasná, rekreační i užitková. Oko návštěvníka se může pokochat nejenom nad skalkou, kolem níž vede cesta z dlaždic uložených jako stupy. Pozornost přitahují i velice elegantní shluky dřevin, v nichž jsou nápaditě zkombinované druhy různých výšek i barev tak, aby společně vytvářely po celý rok zajímavou kompozici.

Aby zapomněl na nemoc, věnuje se novému koníčku. Svými výrobky zdobí zahradu

Zahrada

„Posílám ukázku úrody maloplodého kiwi, hroznů, rajčat. Na zahradě jsem nechala i kousek louky s kopretinami,” pokračuje čtenářka. A právě její snímky prozářené sluncem jsou příjemnou připomínkou minulých krás i příslibem blížícího se jara.

„Už se těším, až bude jaro a až s přítelem vyrazíme ven a budeme bez roušek dýchat čerstvý vzduch, pracovat a třeba i trochu hubnout,” uzavírá s optimismem naše čtenářka.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Ze spousty sněhu postavili na zahradě hrad

Na naši výzvu čtenářům, aby se nám pochlubili se svými výtvory na sněhu pro inspiraci všem ostatním, když už nemohou vyjet normálně za zábavou na hory, se nám...

Výběr článků

Načítám