Hlavní obsah

Nechte v kuchyni vyniknout detaily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sychravé počasí nás vrací z přírody domů, kde si rádi užijeme knížku a dobré jídlo laděné v podzimním tónu. Skvělé je dýňové latté, bábovka a teplý čaj s tóny skořice, kardamomu, zázvoru.

Foto: Asko-nábytek

Na zážitku z dobrého jídla se podílí i servírování na krásných talířích Black Star

Článek

Krásnou kuchyň netvoří jen nábytková sestava, moderní spotřebiče, ale i nádobí a další kuchyňské vybavení. Právě maličkosti často rozhodují o tom, jak se vám bude vařit, stolovat.

Mezi obývákem a kuchyní

Dva funkčně rozdílné prostory, které jsou ale propojené. Díky tomu působí opticky vzdušně, velkoryse. Je to centrum domácnosti, kde rodina tráví společný čas. Dokonce kuchyně s jídelnou hrají prim. Obývací část bývá upozaděna, dominantní je jídelní stůl a kolem něho pohodlné jídelní židle s opěrkou.

Společný prostor se často mírně odděluje a k tomu je vhodný kuchyňský ostrůvek. Poskytuje více pracovního prostoru, připravené jídlo lze hned servírovat a neocenitelné jsou i úložné spodní skříně a police, kam patří nápojové sklo, příbory, sváteční jídelní servis i rozmanité formy na vánoční pečení.

Vždy jsou namístě kvalitní hrnce s poklicí a stylové nádobí. Většina už je vhodná na indukci, plynový či sklokeramický sporák.

Ohledně materiálu stále platí, že oblíbený je nerez. Výborné tepelné vlastnosti má i měděné nádobí, používají ho často profesionální kuchaři.

Anketa

Ladíte už formu na pečení cukroví, nebo jste už dokonce začali?
Už začínáme.
4 %
Už si to tak všechno pomalu připravujeme.
13,9 %
Ještě ne, stále je čas…
50,7 %
Ne a ani to neplánujeme.
31,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 962 čtenářů.

Organizéry usnadní vaření i úklid

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám